avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am vreo sansa de a castiga in instanta ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am vreo sansa de a castiga in instanta ?

Sunt data in tribunal de o luna,de catre o firma de recuperare a companiei Orange , care imi cer despagubiri de 4500 lei pt incetarea si neplata contractului pana la finalizare.Au trecut 2 ani jumate de cand am incheiat contractul cu Orange ro. Am fost amenintata si telefonic si prin un dosar trimus de la tribunal. In care am de plata facturi si inca un telefon in valoare de 1300 lei maxim. Iar despagubiri 4500 lei.M au amenintat ca daca nu fac rost urgent de bani, voi fi nevoita sa platesc si toate taxele de judecata, asta aproape ca ajunge la 9000 lei in total.M am speriat foarte tare si i am rugat sa faca cum va sa pot plati in rate. Au zis ca singura modalitate este sa platesc totalul celor 5800 lei in 3 rate ...adica trei luni consecutive.Am explicat ca nu am de unde etc.dar nu m au bagat in seama.A doua zi le am scris un email in care i am rugat sa imi dea timp de 6 luni in care sa fac tot posibilul pt a achita aceasta suma exagerata.Au fost de acord cu conditia sa semnez un act de "Angajament de plata" l am semnat si am achitat prima luna , rata fiind de 976.93 lei lunar :( am imprumutat acesti bani , nu lucrez de doua luni ...nu mai am de unde imprumuta ? Ce se va intampla.. exista vre o posibilitate in instanta de a ma scuti de aceea despagubire uriasa in valoare de 4500 lei ? Va rog sa ma ajutati sa stiu ce si cum sa fac ? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters450362 , utilizator 20:58, 11 Decembrie 2017
Ce sa mai faceti dna,nu credeti ca era mai bine sa solicitati unui av un sfat inainte de a semna sau macar puneati o intrebare pe forum.Aveati varianta fie nu plateati nimic si vedeati ce se intampla,fie nu mai platiti nimic de acum incolo si asteptati sa va dea in judecata iar in cel mai rau caz o sa se puna un sechestru pe salariu daca aveti.In general firmele de recuperari creante prefera sa streseze debitorii mai slabi de inger cu notificari,amenintari etc,nu prea agreaza instantele decat atunci cand este vorba de sume relativ mari si de persoane care pot sa fie executate.Daca ati primit citatie pt un proces consultati un av pt a va redacta o intampinare,dar cred ca doar v-au amenintat .
Am primit de catre judecatoria Cluj o comunicare cu nr. Dosar. Cum ca am dreptul in termen de 30 de zile sa depun probe,altfel imi pierd dreptul de a mai depune.Mai am la dispozitie doar doua zile pana expira termenul deoarece am gasit comunicarea in posta abia dupa doua saptamani.Eu m am speriat foarte tare , ne mai avand probleme cu legea si am incercat sa iau legatura cu Firma de recuperare.Mi s-a vorbit foarte urat si m au obligat sa fac rost urgent de bani pentru a isi retrage plangerea si ca altfel voi plati aproape dublu , cheltuieli de judecata etc.M am speriat si mai tare si am zis ca incerc sa fac tot posibilul sa imi dea 6 luni la dispozitie.Au zis ca trebuie sa semnez actul de angajament cu cele 6 cote lunare de 977.93 lei am semnat din cauza presiuni care mi sa pus . Doresc sa ma lamuriti daca am vre o sansa ca instanta sa imi reduca din despagubirea ce o cer ei de 4500 lei ? Altfel eu am o datorie catre Compania Orange de 1300 lei maxim. Care deja am depus o in contul firmei de recuperare. Cer o suma uriasa ca despagubiri si vreau sa ma lamuriti daca este corect si ma obliga legea sa o platesc ? Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
ContSters450362, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu firma de recuparari creante mariusgrigoriu mariusgrigoriu buna. am luat un credit de la BRD in 2005 de vreo 4500E. am platit doar o parte, BRD a cesionat contractul catre EOS KSi care ma tot suna si ma ameninta de ... (vezi toată discuția)
Angajament de plata! katonalevente katonalevente Anul trecut am avut un accident in care am produs pagube materiale la firma in valorare de aprox 4500 de euro dar nu mi sa dat nici o factrura absolut nimic! ... (vezi toată discuția)
Neplata abonamentului cosmote m3l4ny493 m3l4ny493 Buna ziua, in data de 04.07.2013 mi-am facut abonament la cosmote de 50 lei pe luna in care nu puteam sa fac cost suplimentar, abonamentul era numai pentru ... (vezi toată discuția)