Faceti plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data la care vi s-a inmanat PV.
Apoi, solicitati de la instanta certificat de grefa din care sa rezulte ca ati atacat PV, si cu acest certificat, mergeti la politie si va ridicati permisul, pe care-l veti avea nu 15 zile, ci pana la judecarea definitiva a plangerii.
Daca vorbim despre un proces verbal de contraventie cu suspendarea permisului, puteti formula plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal. Dupa depunerea plangerii solicitati judecatoriei un certificat de grefa privind inregistrarea plangerii pe rol si cu acest certificat solicitati restituirea permisului pana la solutionarea definitiva a plangerii.
mi s-a retinut permisul pentru 30 de zile...pentru ca nu am scos de la politie acea dovada pentru reparatie.
Cand mi-a dat amenda eu eram pe strada fara masina...masina era acasa..si politisul m-a pus sa merg acasa sa iau masina..si am mers la sectie..am dat declaratie pt ce s-a intamplat(am lovit un caine)..
Pentru faptul ca m-a luat de pe strada as vrea sa fac contestatie.