avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie

buna ziua
ce trebuie sa fac pentru a inainta o contestatie sa imi iau permisul pentru 30 de zile?
Cel mai recent răspuns: stefan88u , utilizator 23:22, 28 Noiembrie 2010
Detaliati impotriva carui act intentionati sa formulati contestatie
Faceti plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data la care vi s-a inmanat PV.
Apoi, solicitati de la instanta certificat de grefa din care sa rezulte ca ati atacat PV, si cu acest certificat, mergeti la politie si va ridicati permisul, pe care-l veti avea nu 15 zile, ci pana la judecarea definitiva a plangerii.
Daca vorbim despre un proces verbal de contraventie cu suspendarea permisului, puteti formula plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal. Dupa depunerea plangerii solicitati judecatoriei un certificat de grefa privind inregistrarea plangerii pe rol si cu acest certificat solicitati restituirea permisului pana la solutionarea definitiva a plangerii.
mi s-a retinut permisul pentru 30 de zile...pentru ca nu am scos de la politie acea dovada pentru reparatie.
Cand mi-a dat amenda eu eram pe strada fara masina...masina era acasa..si politisul m-a pus sa merg acasa sa iau masina..si am mers la sectie..am dat declaratie pt ce s-a intamplat(am lovit un caine)..
Pentru faptul ca m-a luat de pe strada as vrea sa fac contestatie.
stefan88u a scris:


Pentru faptul ca m-a luat de pe strada as vrea sa fac contestatie.


Este consemnata in PV situatia pe care o mentionati dvs?

Alte discuții în legătură

Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ”neacordarea prioritatii pietonilor” cristisavu cristisavu Astazi, veneam acasa pe Pantelimon circuland cu viteza regulamentara. In spatele meu la o distanta de vreo 300 de m mergea o masina de politie. Vazusem masina ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)
Permis ridicat abuziv mihaimssc mihaimssc pe scurt : Zi de targ auto la iesire din oras . Strada ingusta si dreapta , masini parcate si pe o parte si pe alta ( chiar langa semnele de oprire ... (vezi toată discuția)