Mi-am dat demisia acum o saptamana ( am depus-o pe 22.11 mai exact ), trimisa cu registratura, catre dir. general , am exemplarul meu , in original, cu stampila companiei de la registratura, cu numar si ora depunerii. Am scris ca doresc incetarea contr. indiv de munca prin demisie, cu art. 79 si cu respectarea preavizului legal (de maxim 15 zile pt functii de executie), adica desfacerea se va face cu data de 08.12. Am calculat exact 15 zile, chiar am facut exces de zel si am omis data depunerii (22.11) si data in care isi inceteaza efectele (08.12). Sunt sigura ca am redactat-o 100% corect !
Cu toate acestea, am aflat vineri (26.11) ca demisia mea este inca in dosar la dir general !!? si nu a ajuns la personal, desi dir. a luat la cunostiinta inca din data de 22.11 !! Mentionez ca lucrez la o companie mare unde se face o fisa de lichidare "minune" cu care trebuie sa te plimbi vreo 2 zile ( daca e toata lumea la birou....altfel mai mult....) ca sa-ti iei semnaturile si sa ti se opereze desfacerea in cartea de munca !! Saptamana viitoare este si 1 dec....deci minus inca cel putin o zi....
Ce pot face ca sa nu ma trezesc in situatia de a trebui sa ma plimb pe la companie si dupa data de 07.12 ?
Este legal sa tina demisia la dosar o sapt sau mai mult si sa nu-i dea drumul catre res umane pentru a fi luate masurile necesare desfacerii contr ???!
Ma gandesc sa ma duc cu un avocat peste ei....daca si luni ma trezesc ca tot in dosarul dir gen este.....
Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.
Va puteti duce la R.U. sa vedeti daca s-a emis decizia de incetare a raportului de munca.
Demisie neacceptata
alyna_sae
buna ziua. am urmatoarea problema. am incheiat contr de munca pe 2 luni la o firma , si mai am de lucrat doar 3 sapt din acele 2 luni. intre timp mi-am gasit ... (vezi toată discuția)