avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot sa plec cu copilul de un an jumate inAnglia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot sa plec cu copilul de un an jumate inAnglia

Sunt casatorita, dar suntem despartiti, adica nu locuim impreuna,Sotul meu mi=a dat hartie la notar ca pot iesi cu copilul in afara tarii, dar expira la sfarsitul anului, iar eu as vrea sa merg in anglia sa lucrez acolo. ce fac daca expira acel document iar eu sunt acolo..oricum sotulmeu numai imi da acea declaratie, mai ales daca vreau sa ies cu copilul??
Cel mai recent răspuns: gargaritarita , utilizator 20:21, 29 Noiembrie 2010
puteti divorta, solicitati incredintarea copilului si puteti iesi. S-a simplificat procedura divortului. Puteti divorta la notar.
Divortati si cereti incredintarea minorei.
fkt_eva a scris:

puteti divorta, solicitati incredintarea copilului si puteti iesi. S-a simplificat procedura divortului. Puteti divorta la notar.



De la 1 ianuarie 2011 divortul va putea fi pronuntat la notar sau de catre ofiterul starii civile. Traian Basescu a promulgat legile privind Codul civil şi Codul penal. Printre modificari se numara si legea care permite desfacerea divortului de catre un notar sau un ofiter al starii civile.

Sotii vor putea divorta de comun acord, adica cu acordul partilor, la notar sau la starea civila, insa doar daca nu au copiii minori rezultati din casatorie. Sotii trebuie sa depuna cererea de divort separat. Notarul le va acorda un termen de 30 de zile ca cei doi soti sa mediteze indelung asupra divortului si sa fie siguri ca iau decizia corecta. Peste 30 de zile, se vor prezenta la notar, vor preciza daca sunt de acord cu hotararea luata, iar notarul le va elibera certificatul de divort. Pe certificat nu se va face nicio mentiune cu privire la culpa unuia dintre soti. Cand sotii nu se inteleg asupra numelui de familie pe care sa-l poarte dupa divort, notarul sau ofiterul de stare civila va respinge cererea de divort si ii va trimite la instanta de judecata. Orice alte probleme asupra carora sotii nu se pun de acord vor fi trimise in sala de judecata.

Se preconizeaza ca divortul la notar va costa in jur de 100 ron fata de 500 ron cat este in prezent la tribunal.

Asadar, daca exista un minor rezultat din casatoria care se va desface prin divort, este greu de crezut ca NOTARUL mai este competent in rezolvarea spetei, dna avocat............:D
La notar sau la starea civila conf.Legii 202/2010 divorteaza numai cei care nu au copii minori si se inteleg.Dar ,dvs.puteti sa deschideti dosar de stabilire a domiciliului minorului,fara a fi nevoita sa si divortati acum.Pe baza hotararii de incredintare ii faceti copilului pasaport si parasiti tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar mary11 mary11 As vrea sa stiu cat dureaza un divort la notar daca sotii sunt de acord si nu au nici o obiectie.Exista si copil in aceasta casatorie si am stabilit totul de ... (vezi toată discuția)
O noua lege/divortul la notariat?? hara07 hara07 doresc un raspuns de la cineva avizat,daca este posibil un avocat din drobeta. am citit pe net despre o noua lege intrata in vigoare cica pe 25 dec.2010,cum ... (vezi toată discuția)
Unde sa divortez amiabil ? utiliyator utiliyator domiciliez in orasul X dar m am casatorit in orasul Y . Pot divorta amiabil in orasul Y ? sau, numai la un notar din orasul unde domiciliez? Cum se poate evita ... (vezi toată discuția)