Buna ziua.
Am semnat un contract de munca in alb cu o firma, sub pretext ca nu este administratorul firmei acolo, nu au timp sa completeze etc.
Tot am insistat sa imi dea un exemplar, am fost amanat de 4 ori.
Pe motiv ca nu e cea care se ocupa de acte acolo, ca numai vineri se dau acte etc.
Pana la urma dupa 2 luni am primit acest exemplar si, inloc sa fie contract pe perioada nedeterminata, era defapt pe o luna de zile.
Mi-au cerut sa semnez un act aditional pe luna care o efectuasem in plus deja.
2 intrebari am
Acest act aditional trebuie tot in 3 exemplare si stampilat de ITM?
Este valabil avad in vedere ca s-au facut atatea greseli, si la data cand s-a incheiat si data contactului de munca?
Cu Stima
Bogdan Moti
"Act aditional nr. 1 / din 26.10.210 (o data anterioara el fiind completat pe 26.11 insa e plin de greseli e pusa luna 10 prima data pe urma luna 11 peste)
La contactul individual de munca nr ...... din ( aici iar o data care nu se intelege si nici macar nu seamana cu data din contractul de munca)
Angajarotul cu sediul in ... reprezentat prin administrator ...
Si
Salariat .....date presonale.....
am incheiat prezentul act aditional in urmatoarele conditii asupra carora am convenit.
B. Obiectul actului aditional
1. incepand cu data (data la care a epirat contractul de munca) se prelungeste pe perioada de 1 luna de la data de pana la data de.
C. Celelalte clauze raman neschimbate
Prezentul act aditional face parte din contract, si sa incheiat in 2 exemplare."
1.nu trebuia sa semnati in alb acel contract de munca
2.din cate observ e un haos total intre date....mergeti cu buletinul la ITM de unde apartineti si cereti sa vi se dea relatii despre contractul dvs de munca....daca nu coincid datele faceti o sesizare la ITM in acest sens si spuneti ce vi s-a intamplat,pentru ca va vor ajuta la clarificarea lucrurilor
2 intrebari am
Acest act aditional trebuie tot in 3 exemplare si stampilat de ITM?
Este valabil avad in vedere ca s-au facut atatea greseli, si la data cand s-a incheiat si data contactului de munca?
1. Da, actul aditional trebuia incheiat in 3 exemplate, cate unul la angajator , unul la salariat si unul pentru ITM.
2. Atata timp cat l-ati semnat, este valabil actul aditional ... Actul juridic odata incheiat nu este facultativ si este obligatoriu, adica da nastere la drepturi si obligatii care se impun partilor precum legea. Astfel, principiul fortei obligatorii reprezinta reflectarea in plan juridic a obligativitatii respectarii cuvantului dat.