avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... concesiune teren
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

concesiune teren

Buna ziua,
Acum ceva timp am concesionat, prin licitatie publica, pe societate, un teren intr-o comuna, pentru accesarea de fonduri europene pentru constructia unei pensiuni. Terenul, de altfel foarte interesant, chiar frumos, s-a dovedit a fi cu probleme mari in ce priveste constructia, conform studiului geo fiind necesare sume foarte mari de bani pentru consolidarea acestuia.
Intrebarea mea este: pot cere consiliului local, ca in cadrul aceluiasi contract de concesiune, sa-mi acorde alt teren, similar sau apropiat ca suprafata, prin incheierea unui act aditional. Vreau sa evit, legal, hartogaiala, nervii, timpul pierdut etc., cu o alta noua licitatie.
Exista vreo lege, articol de lege care poate fi interpretat in lumina celor dorite de mine?
As avea nevoie de raspuns cat mai urgent posibil.
Un raspuns mai dezvoltat il pot primi si pe adresa de mail
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 01:24, 7 Decembrie 2010
Din pacate pentru dumneavoastra nu exista aceasta posibilitate.... A se vedea OUG nr.54/2006 si Normele metodologice publicate in M.Of. nr.146/28.02.2007
Normal nu se achizionease un teren pentru a accesa fonduri, ci pentru a sa fac un project. Projectul respectiv normal trebuie sa aiba niste avize de principiu inainte, si niste studio geofizice pentru a se fac o constructia. Daca nu s-a facut atunci, sau s-a facut gresit, raspunde cel care o a facut. Atunci trebuie sa concesionez alt teren pentru alt project din care resulte fonduri de genu care vorbesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
Probabil ca ar trebui sa disjungeți ideea de accesare de fonduri europene de ideea schimbării terenului în tratarea problemei de față, fiindcă implicațiile nu sunt directe și, de fapt, avem de-a face cu două procese diferite.

Implicațiile schimbării amplasamentului asupra finanțării europene pot să fie două:
1) Implicații post depunere proiect: daca schimbați amplasamentul, atunci înseamnă că schimbați obiectivul proiectului și probabil proiectul tebuie redepus
2) Implicații ante depunere proiect: numai de timp, în cazul în care se apropie sesiunea de depunere și nu aveți timpul necesar să întocmiți documentația tehnică.

Eu consider că cele de mai sus sunt implicații indirecte (presupun că încă nu aveți proiect depus - nu ați precizat) și atunci probabil că în această etapă ar trebui să vă concentrați pe problema schimbării sau găsirii amplasamentului.

Desigur că la schimbarea contractului de concesiune există toată birocrația pe care trebuie să o parcurgeți, dar, în opinia mea (dacă proiectul încă nu este depus), cauza în sine nu are legătură cu fondurile europene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la licitatii concesionare teren proprietate publica Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, As dori sa va intreb daca o persoana fizica (nu PFA) poate participa la o licitatie deschisa privind concesionarea unor parcele din domeniul ... (vezi toată discuția)
Concesiune terenuri Franken Franken Va salut ! Suntem o institutie publica, mai exact primarie, iar prin Ordinul 541/2010 ni se recomanda sa concesionam pasunea comunala, care face parte din ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de concesiune cu contract de inchiriere DoruTacit DoruTacit Buna ziua! Am participat la o licitatie, organizata de Primaria Gxx, pentru concesionarea unor parcele de teren cu destinatia contructii de case in localitatea ... (vezi toată discuția)