avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice participare la licitatii concesionare teren ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

participare la licitatii concesionare teren proprietate publica

Buna ziua,

As dori sa va intreb daca o persoana fizica (nu PFA) poate participa la o licitatie deschisa privind concesionarea unor parcele din domeniul public?

In caietul de sarcini primit, la conditii de eligibilitate sunt solicitate documente care apartin unei societati comerciale. Nu se specifica nicaieri alta varianta.
Am auzit pareri impartite.
Am intrebat si pe cei care organizeaza licitatia, insa n-am primit raspuns.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvia Monica , utilizator 17:28, 4 Mai 2011
Depinde ce destinatie de folosinta au acele terenuri care urmeaza sa se concesioneze, stabilita de autoritatea publica.
desfasurarea de activitati agroindustriale nepoluante si comerciale, sedii de firma, hale agroindustriale
Buna ziua,

Am citit OUG 54/2006 si HG 168/2007 referitoare la contractele de concesiune, insa n-am gasit unde este specificat ca participarea unei persoane fizice sau juridice depinde de destinatia terenurilor concesionate.

Ma ajutati dumneavoastra?

Multumesc.
Pai cel care administreaza acel domeniu public poate conditiona destinatia. Adica, de exemplu pot fi concesionate partcele pentru constructia de locuinte si unde nu poti veni tu ca firma sa faci nu stiu ce magazii industriale. De aceea v-am intrebat pentru ca intrebarea initiala nu era prea clara. Dupa ce ati venit cu ceva precizari, cred ca se refera doar la sociatati colerciale. Dumneavoastra doriti concesionarea pentru o activitate economica sau pentru imobile de locuit?
E foarte clar,dumneavostra in calitate de persoana fizica nu indepliniti cerintele de calificare din caietul de sarcini pentru ca nu puteti prezenta documentele solicitate si nici nu aveti cum desfasura activitatile comerciale sau agroindustriale daca nu sunteti autorizata.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
irina_stirbu2000, utilizator

Alte discuții în legătură

Concesionare teren - stabilire clauze contractuale mirelarus mirelarus Concesionarea de terenuri din domeniul privat al statului, în vederea construirii de locinte are ca baza legală Legea 50/1991; până la abrogarea ... (vezi toată discuția)
Atribuire directa sau obligatoriu licitatie teren? gillu gillu Buna seara. O societate are in concesiune terenuri domeniul public, piete. Este legal ca societatea sa atribuie direct unui comerciant un teren de 10 mp de ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat concesionarea pe 49 de ani prin licitatie publica cu strigare iar apoi mi-a fost anulata licitatia ravita1967 ravita1967 prezint situatia : o APL organizeaza licitatie publica deschisa pentru concesionarea pe 49 de ani a unei suprafete de PASUNE DIN PROPRIETATEA PRIVATA a ... (vezi toată discuția)