avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesionare teren - stabilire clauze contractuale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesionare teren - stabilire clauze contractuale

Concesionarea de terenuri din domeniul privat al statului, în vederea construirii de locinte are ca baza legală Legea 50/1991; până la abrogarea prevederilor legii 219 privind regimul concesiunilor, aceasta avea prevedri aplicabile şi concesionării terenurilor din domeniul privat, în ceea ce priveste procedura de atribuire. Legea 54/2006 se aplica numai concesiunii de terenuri din domeniul public nu şi privat, aşa cum prevede expres legea. Astel legislaţia privind concesionarea domeniului privat este puţin lacunara, legea 50/1991 prevede doar ca aceste contracte se atribuie prin licitatie publica (conform carei legi se va organiza aceasta licitatie? conform codului de proc. civ.? dar care va fi posibilitatea legala de a solicita anularea unei asfel de licitaţii, daca ea nu s+a desfăşurat corect?
Pe de alta parte, daca nu esti de acord cu clauzele contractuale pe care ti le impune autoritatea contractanta, clauze care nu sunt in conformitate cu legea, cum procedezi? pe calea contenciosului administrativ (este acesta un contact administrativ daca priveste domeniul privat)? ce parere aveti? sa semnez contractul sau dupa semnare nu pote fi atacat?
Cel mai recent răspuns: Mircea Peres , Consilier juridic 09:09, 27 Decembrie 2007
Daca autoritatea contractanta este administratia publica locala atunci concesionarea se realizeaza in baza Legii nr. 215/2001 oricum nu mai exista prevederi speciale in ceea ce priveste modalitatea de organizare a licitatiei sau alte conditii intrucat concesionarii sunt administratiile publice locale tot teritoriul Romaniei fiind impartit in teritorii administrative in care reprezentantul statului este unitatea administrativ teritoriala ori pe principiul descentralizarii fiecare face cam cum crede de cuviinta orisicum contractul de concesiune fiind acordul de vointa al concesionarului si al concedentului nu prea ai de ales si trebuie sa semnezi astfel cum autoritatea publica a elaborat actul sau poti renunta la al semna. Ar trebui sa existe un caiet de sarcini care sa cuprinda toate conditiile ori daca ai achizitionat caietul si ai participat la licitatie ai si acceptat toate clauzele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuire directa sau obligatoriu licitatie teren? gillu gillu Buna seara. O societate are in concesiune terenuri domeniul public, piete. Este legal ca societatea sa atribuie direct unui comerciant un teren de 10 mp de ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren agricol si intravilan de la primarie bukinst bukinst In ce conditii se poate concesiona teren agricol in extravilan precum si o parcela de teren intravilan pentru constructia unei case. Trebuie licitatie sau se ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)