avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata concediu de maternitate

Buna ziua,
O salariata al carui contract pe perioada determinata urmeaza a expira pe data de 25 decembrie este programata sa nasca pe 31 decembrie. In acesta situatie cine plateste indemnizatie pentru concediu de maternitate - pentru sarcina si lauzie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:00, 29 Noiembrie 2010
1. CIM inceteaza, de drept, la data expirarii sale (art.56j din Codul muncii).
2. In aceasta situatieconcediul de maternitate este platut, in continuare de Casa de Asigurari de Sanatate, as cum spune OUG 158/2005:
Art. 32 - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
3. Certificatele medicale se prezinta la Casa de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul pe perioada determinata. ce implica? dana rod dana rod Buna seara. Spuneti-mi va rog, daca raman insarcinata pe perioada contractului de munca pe perioada determinata( sunt in CDR Maternitate pana in 2012), ce se ... (vezi toată discuția)
Concediu medical nicolaescu_liliana nicolaescu_liliana Daca un salariat are contract de munca pe durata determinata si vine cu un concediu medical care se prelungeste peste data de incetare a contractului de ... (vezi toată discuția)
C.i.m. pe durata determinata si concediul medical crocolina3 crocolina3 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sunt angajat cu un contract pe perioada determinata de 3 luni(se incheie pe 13 octombrie 2016).Din cauza unor ... (vezi toată discuția)