avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contractul pe perioada determinata. Ce implica?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contractul pe perioada determinata. Ce implica?

Buna seara.
Spuneti-mi va rog, daca raman insarcinata pe perioada contractului de munca pe perioada determinata( sunt in CDR Maternitate pana in 2012), ce se intampla cu mine? Angajatorul are dreptul sa ma dea afara, sau am si eu ceva drepturi?

Multumesc. Sanatate.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:37, 18 Ianuarie 2011
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56j din Codul muncii) la data expirarii sale, indiferent de situatia in care va aflati dvs.
2. Dupa incetarea CIM certificatele medicale va sunt platite de Casa de Asigurari de Sanatate unde trebuie sa depuneti certificatele medicale in vederea calcularii si platii indemnizatiei, asa cum spune OUG 158/2005:
Art. 32. - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin. (1), care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplicã şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu de maternitate ContSters79654 ContSters79654 Buna ziua, O salariata al carui contract pe perioada determinata urmeaza a expira pe data de 25 decembrie este programata sa nasca pe 31 decembrie. In acesta ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical dupa incetarea contractului de munca cristinamarinov cristinamarinov Buna ziua, Am fost angajata cu CIM pe perioada determinata (oct. 2012- iunie 2013). in februarie 2013 am suferit o interventie neurochirurgicala si am ... (vezi toată discuția)
Concediu medical nicolaescu_liliana nicolaescu_liliana Daca un salariat are contract de munca pe durata determinata si vine cu un concediu medical care se prelungeste peste data de incetare a contractului de ... (vezi toată discuția)