avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala din culpa

daca cineva loveste cu masina o persoana pe trotuar(masina fiind parcata cu doua roti p trotuar si doua p carosabil si o loveste cand da cu spatele),o duce la spital,nu e anuntata politia,victima nu are pretentii sa fie despagubita,mai poate face reclamatie la politie,ori sa actioneze in judecata p sofer.pana cand poate face acest lucru?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 12:37, 30 Noiembrie 2010
Poate depune plangere in termen de 2 luni.
poate incheia o conventie cu victima prin care sa fie sigur ca nu e reclamat la politie?trebuie incheiata la notar?
daca depune plangere se ia in calcul parasirea locului accidentului?
multumesc frumos pentru raspuns
Cat de grav a fost accidentul?
Cati ani are victima?
85 de ani
8 saptamani tratament la domiciliu
In momentul in care victima a mers la spital si a declarat cele intamplate,spitatlul a anuntat politia,iar dvs daca nu ati declarat accidentul in termen de 24 de ore,aveti probleme inclusiv pentru fuga de la locul accidentului.
Incadrarea juridica a batranei accidentate va fi stabilita de medicul legist in urma consultarii sale si a actelor medicale,in functie de numarul de zile,urmand a se stabili si incadarea juridica a faptei dvs.
In functie de acest numar de zile,avand in vedere si noile prevederi ale Legii nr.202/2010,este posibil sa aveti oportunitatea unei impacari,care ar inlatura raspunderea dvs.penala.

Alte discuții în legătură

Accident rutier stroecristi stroecristi In data de 24 februarie 2010 am avut un accident rutier,am lovit o masina parcata jumate pe trotuar-jumate in strada,lovind-o in partea din stanga spate,masina ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier ContSters192371 ContSters192371 Mama mea,in varsta de 70 ani a fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni.Afost dusa cu echipajul SMURD la spital pentru politraumatisma multiple ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime mobralatzy mobralatzy Am citit mai multe subiecte pe acest forum in legatura cu problema mea dar totusi nu am reusit sa-mi gasesc raspunsurile. Deci din pacate am facut un accident, ... (vezi toată discuția)