avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata concediului medical

Am lucrat timp de 2 ani la o firma. In luna octombrie m-am imbolnavit fiind nevoita sa apelez la medici, care mi-au acordat concediu medical. In perioada C.M am fost vizitata de catre niste domni de la CAS, care m-au gasit la domiciliu, parvenindu-mi tot odata o adresa de la dansii prin posta prin care eram anuntata ca CM a fost validat la plata. La inceputul lunii noiembrie in ziua de salar mi sa retinut contra valoarea CM pe motiv ca nu-l va platii decat atunci cand casa de asigurari ii va vira banii pe CM si ca aceasta ar putea dura cateva luni. Este normal sa nu fie platit CM decat numai peste cateva luni? Cu multumiri, Simona.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:03, 29 Noiembrie 2010
1. Din OUG 158/2005:
Art. 47 - (1) Constituie contravenţii faptele săvârşite prin încălcarea dispoziţiilor art. 6 alin. (3) şi (4).
(2) Constituie contravenţii următoarele fapte, săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48 - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei şi constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Art. 49 - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2. Asadar faceti o sesizare la Casa de Asigurari de Sanatate (cei care v-au vizitat la domiciliu) sa sanctioneze pe angajator si sa-l oblige sa va plateasca concediul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzarea platii concediului medical danieladragutza danieladragutza Buna ziua,sunt insarcinata in luna a-8-a,angajata la un magazin,in momentul de fata sunt in c.prenatal,am beneficiat de cm in perioada 21-31 martie.Angajatorul ... (vezi toată discuția)
Recuperarea si plata indemnizatiilor pentru cm popescu mihaela popescu mihaela Angajatorul nu imi plateste CM, concediul prenatal si postnatal pentru ca nu a recuperat banii de la CASMB. Ma trimite pe mine, angajat, la CASMB sa ma rog ... (vezi toată discuția)
Concediul medical lucretiav lucretiav sunt insarcinata,si pentru ca am avut proleme,doctorul mi-a acordat 7 zile concediu medical.patronul mi-a spus ca nu imi plateste c.m,si ca trebuia sa-mi caut ... (vezi toată discuția)