avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general se desfiinteaza ITM-ul ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

se desfiinteaza ITM-ul ?

Buna seara
Se pare... , asa cum am aflat din unele surse ca incepand cu 01.01.2011 nu se mai duc statele, declaratiile si contr de munca (precum si incetari , acte aditionale etc) la itm deoarece acestea se vor transmite prin revisal iar inspectorii se vor ocupa numai de controale.Asta este vestea buna iar cea rea este aceea ca se zvoneste ca fiecare firma ( cu salariati) va fi obligata sa aiba un inspector resurse umane angajat.
Se pare.... ca in luna decembrie angajatorii vor primi din partea itm o nota cu pasii de urmat in acest sens.
Intrebarea mea este urmatoarea:oare chiar fiecare firma cu salariati indiferent de nr acestora trebuie sa aiba un inspector angajat?X-(X-(
A mai auzit cineva de treaba asta?
pai nu cred.de exp. la o firma cu 2 actionari ,din care unul este si angajat cum se justifica obligatia de a avea angajat un inspector?
Am auzit ca intr-adevar se desfiinteaza ITM-ul(fara carnete e munca, fara stat la cozi etc, fara depus contracte,acte, decizii).
Se vor inteti controalele, presupun ca se doreste eliminirea muncii la negru si amenzi drastice angajatorilor car enu respecta legile.
In ceea ce priveste obligativitatea ca fiecare firma sa aiba inspector resurse umane, nu am auzit nimic, desi cred ca este un sambure de adevar in cele auzite de dvs(presupun ca trebuie sa existe un angajat care sa gestioneze bine relatia cu Inspectia Muncii)
Buna. Si eu am auzit ceva inspectorii de resurse umane. La noi o zis cineva ca fiecare firma trebuie sa trimita cineva la curs de inspector de resurse umane, si de ianuarie nu se mai tine contractele de munca la Itm, ci la sediul social a firmei.
Eu sunt din Salaj, aicea n-am auzit inca chestia asta, dar un prieten din Maramures o povestit ceea ce am scris. El deja si o facut cursul, cred ca 500 ron o costat.
Sa intervin si eu:D
Sunt absolvent de curs la ITM in nov.2010, societatea avea la momentul verificarii unuia de la ITM 3 salariati, acum unul si-a dat demisia, iar unul din cei doi a facut cursul care conf. noilor regl. e obligatoriu ca orice soc.sa aiba un lucrator desemnat cu atributiuni in acest domeniu.Culmea e ca sunt contabil si am facut si curs SSM si mare lucru daca nu se va cere un alt fel de curs la anul!
De unde ati auzit aceste zvonuri ? ... atat timp cat nu este nimic oficial , in afara de faptul ca Decretul nr.92/1976 se abroga , iar ITM-ul nu se desfiinteaza se va face o reorganizare a activitatii acestuia....

Alte discuții în legătură

Carnete de munca si posturi AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru am doua intrebari 1) Carnetele de munca vor mai trebui completate pe hartie sau vor fi in format electronic din 2011? Si trebuie urmat inca vreun curs la ... (vezi toată discuția)
Atestat itm TUDOR ADRIANA TUDOR ADRIANA Buna ziua, As dori sa va consult intr-o problema, deoarece as dori sa obtin un atesta de completare a carnetelor de munca de la ITM dar nu stiu in ce masura ... (vezi toată discuția)
Se mai elibereaza carte de munca sau nu? florinsadova florinsadova O persoana student doreste sa se angajeze pe perioada vacantei de vara. Angajatorul i-a spus ca nu se mai elibereaza carti de munca.Este adevarat? (vezi toată discuția)