avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Intrebare pentru cei intradevar pregatiti
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Intrebare pentru cei intradevar pregatiti

Am pus o intrebare in legatura cu datele de identificare ale unui cabinet individual de avocatura si mi s-a raspuns ca are cod fiscal.
Unde este prevazuta in codul fiscal ori alta lege obligatia unui cabinet individual de avocatura de a avea cod fiscal, avand in vedere ca este o profesiune liberala ?
Este posibil ca un cabinet individual de avocatura sa nu aiba cod fiscal ori alte date de identificare fiscala ? Daca da care este baza legala ? Este suficienta doar invocarea statutului de profesie liberala ?
In lipsa codului fiscal nu am probleme cu fiscul ori garda financiara ?
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 13:35, 25 Februarie 2011
Orice profesie libera sau cabinete individuale au cod fiscal (nr de indentificare fiscala ) nu stiati ca totul se impoziteaza in romania ?
Orice entitate juridica care realizeaza contracte/raporturi juridice,conform Codului fiscal si normelor conexe,detine obligatia inregistrarii la autoritati,care elibereaza CUI
In lipsa cf,autoritatile in drept pot aplica sanctiuni
Art. 72 din Codul de procedura fiscala
Obligaţia de înregistrare fiscală
(1) Orice persoană sau entitate care este subiect într-un raport juridic fiscal se înregistrează fiscal primind un cod de identificare fiscală. Codul de identificare fiscală va fi:
[...]
e) pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, codul de înregistrare fiscală atribuit de organul fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
(3) În vederea atribuirii codului de identificare fiscală persoanele prevăzute la alin. (1) lit. a), c) şi e) au obligaţia să depună declaraţie de înregistrare fiscală.
(6) Declaraţia de înregistrare fiscală se depune în termen de 30 de zile de la:
[...]
b) data eliberării actului legal de funcţionare, data începerii activităţii, data obţinerii primului venit sau dobândirii calităţii de angajator, după caz, în cazul persoanelor fizice.
Denean a scris:

Orice profesie libera sau cabinete individuale au cod fiscal (nr de indentificare fiscala ) nu stiati ca totul se impoziteaza in romania ?

Asta stiu si eu. Unde este prevazut in codul fiscal ca eu nu am gasit nici -o prevedere stricta in acest sens ori garzii financiare trebuie sa-i arati negru pe alb . Concret am contracte de asistenta si chitantele aferente care nu au completate aceste date de identificare fiscala. Cei de la garda m-au amendat si mi-au spus ca daca afla clientul acesta poate solicita in instanta anularea contractului pentru vicii de fond, in speta necompletarea datelor de identificare fiscala.
nu chiar .sant multi care ocolesc fiscul si nu-i depisteaza nimeni ,eu va sfatuiesc sa intreti in legalitate asa nu mai este cei de la garda pe dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Profesie liberala - se poate face comert? floreacalin floreacalin Buna ziua, Sotia mea incepand de anul acesta si-a deschis un cabinet de psihologie pe profiesie liberala. As avea 2 intrebari la care nu prea gasesc ... (vezi toată discuția)
Pfa asistent medical generalist (cod caen) liana vesa liana vesa buna ziua, un asistent medical generalist cu acte in regula vizate la zi, care doreste sa-si infiinteze un PFA pentru a putea presta servicii pe langa un ... (vezi toată discuția)
Pfa pentru medici calin felicia calin felicia Un medic vrea sa devina PFA. Va plati CAS, CASS, SOMAJ? Trebuie sa depuna declaratia 220 la finante? (vezi toată discuția)