Buna ziua, lucrez la o firma de transporturi la birou in ture de noapte, colegii mei de 1 decembrie sunt liberi, eu trebe sa ma duc la servici , am inteles acest lucru ma voi duce, intrebarea mea este in cate zile trebe sa-mi da o zi libera s-au cum trebe sa-mi plateasca in plus ca doar e zi legala libera.
Eu lucrez o saptamana in fiaecare noapte inclusiv sambata si duminica si o saptamana sunt liber. Ma gandesc ca nu se poate ca ziua mea libera sa-mi acorde cand eu de fapt oricum as fi liber.
Exista posibilitatea sa va plateasca pentru ziua respectiva sau sa va dea o zi liber. Ma indoiesc sa aveti mentionat in contract ca pentru orele lucrate in zilele nelucratoare se plateste dublu.
Da intradevar nu am mentionat in contract ca pentru orele lucrate in zile nelucratoare se plateste dublu, primesc doar un spor de noapte , si aceasta dupa ce am facut o sesizare la itm,as vrea sa stiu sigur daca exista posibilitatea de a primi si un spor de veekend pe sambata si duminica noaptea , daca puteti sa-mi dati legea conform caruia sunt obligati sa-mi acorde sporul respectiv, si cat la % ar fi?