avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 1 Decembrie liber?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

1 Decembrie liber?

Buna ziua, lucrez la o firma de transporturi la birou in ture de noapte, colegii mei de 1 decembrie sunt liberi, eu trebe sa ma duc la servici , am inteles acest lucru ma voi duce, intrebarea mea este in cate zile trebe sa-mi da o zi libera s-au cum trebe sa-mi plateasca in plus ca doar e zi legala libera.
Eu lucrez o saptamana in fiaecare noapte inclusiv sambata si duminica si o saptamana sunt liber. Ma gandesc ca nu se poate ca ziua mea libera sa-mi acorde cand eu de fapt oricum as fi liber.
Cel mai recent răspuns: papic , utilizator 11:57, 30 Noiembrie 2010
Exista posibilitatea sa va plateasca pentru ziua respectiva sau sa va dea o zi liber. Ma indoiesc sa aveti mentionat in contract ca pentru orele lucrate in zilele nelucratoare se plateste dublu.
Da intradevar nu am mentionat in contract ca pentru orele lucrate in zile nelucratoare se plateste dublu, primesc doar un spor de noapte , si aceasta dupa ce am facut o sesizare la itm,as vrea sa stiu sigur daca exista posibilitatea de a primi si un spor de veekend pe sambata si duminica noaptea , daca puteti sa-mi dati legea conform caruia sunt obligati sa-mi acorde sporul respectiv, si cat la % ar fi?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti andremaria67 andremaria67 buna ziua!in decembrie 2007 am fost preluati de o firma care ne-a introdus toate sporurile in salariu(inclusiv cel de toxicitate care conform ccmn nu se ... (vezi toată discuția)
Plata ore de noapte si suplimentare pt cei incadrati cu norma de 24 ore si 2 zile libere Olteiadrian Olteiadrian Daca un salariat lucreaza 24 cu 48 si o tura pica sambata sau dumineca se platesc sporuri pt. cele 24 ore suplimentare cu 100% si 8 ore de noapte ??? (vezi toată discuția)
Turele de noapte gheorghe28 gheorghe28 Buna ziua. Este legal sa lucrezi 7 ture de noapte, de sâmbătă până vineri, fara liber? Dupa aceste ture de noapte se dau 4 zile libere, adica ... (vezi toată discuția)