avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Turele de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Turele de noapte

Buna ziua. Este legal sa lucrezi 7 ture de noapte, de sâmbătă până vineri, fara liber? Dupa aceste ture de noapte se dau 4 zile libere, adica sâmbătă, duminica, luni si marti, dar este foarte obositor. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 15:05, 16 Septembrie 2016
7 ture de noapre inseamna ca lucrati o saptamana in tura de noapte,desfasurand activitate in program de ture 8 cu 16 cred.Daca este asa,da este corect,pt ca intre ora de iesire din tura de noapte si ora de intrare in schimb sunt 16 ore (Codul Muncii prevede ca in caz de lucru in ture trebuie sa existe minim 8 ore liber intre 2 ture)
Acest program trebuie sa se regaseasca stipulat si in contractul dvs de munca
Trebuie sa mai cunoasteti si faptul ca daca lucrati de noapte,trebuie sa beneficiati fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectuati cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza, fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.
Primiti din cate deduc de asemenea cate 2 zile libere in cursul saptamanii pt ca datorita activitatii nu puteti avea repaosul saptamanal sambata si duminica
In situatia aceasta,ar trebui sa beneficiati si de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repaus minim dupa tura de 12 ore noaptea Iryna28 Iryna28 Buna ziua, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca un angajat lucreaza in ture de 12 ore (7:00-19:00 si 19:00-7:00) si dupa tura de zi (7:00-19:00) ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Program de lucu 12/24 28lacramioara 28lacramioara Spuneti-mi va rog cum se calculeaza corect orele de lucru atunci cand programul este 12/24, lucrand inclusiv sambata si duminica. Exemplificand, in luna ... (vezi toată discuția)