avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributii sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributii sanatate

Buna ziua ,
Am urmatoarea situatie. Sunt salariat cu norma intreaga ( 8 ore / zi ) .Pentru veniturile realizate institutia imi retine si vireaza contributia 5.5 %+5.2% la sanatate.
Din anul 2008 am incheiat un contract de comision cu o societate de asigurari .
Pentru veniturile realizate cei de la CNAS -OLT au cerut sa platesc 5.5% sanatate.
Suma de pe chitanta de plata a cas 5.5 % am trecut-o la cheltuieli deductibile in declaratia 200 dar cei de la AFP nu au considera-to cheltuiala deductibila pentru ca din punctul lor de vedere nu trebuia sa platesc acea suma la sanatate.
Cum este corect se plateste sanatate pentru veniturile obtinute din contracte de comision ?
Va multumesc anticipat :):)
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 12:33, 30 Noiembrie 2010
Sunteti autorizata si ca PFA, iar contractul de comision a fost incheiat in aceasta calitate? Daca da, Normele de aplicare a art. 48 din Codul fiscal la pct. 38. prevad:
,,Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu:
15. cheltuielile reprezentând contribuţiile pentru asigurările sociale, pentru constituirea Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, pentru asigurările sociale de sănătate, pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii obligatorii pentru contribuabil şi angajaţii acestuia,,;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contrib asigurari sanatate Delia Popescu Delia Popescu Buna seara, as dori sa stiu daca contrib de asig sociale pt. sanatate constituita conf. Ord.CNAS nr. 617/2007 la nivelul venitului net impozabil, in cota de ... (vezi toată discuția)
Contributi sanatate amam amam Contributia de asigurari de sanatate pe care o plateste un avocat - persoana fizica autorizata - nu se inscrie in jurnalul de incasari si plati? Ea este o ... (vezi toată discuția)
Deducere fiscala cass medic starcopit starcopit Buna ziua! Am o intrebare referitoare la cuantumul sumei care se deduce din contributia la sanatate de catre un medic care are cabinet medical individual si ... (vezi toată discuția)