avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... redobindire cetatenie romana copil minor
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

redobindire cetatenie romana copil minor

Sunt cetatean al Republicii Moldova. In august 2009, impreuna cu fiica mea minora, am depus dosarul pentru redobindirea cetateniei Romaniei. Acum o saptamina am primit o scrisoare, in care se face trimitere la ordinul prin care mie mi-a fost aprobata cereerea de redobindire a cetateniei romane. Nu scrie nimic despre fiica mea minora in aceasta scrisoare. La depunerea dosarului toate actele au fost in regula.
Ce sa fac?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: constant1313 , utilizator 22:31, 2 Ianuarie 2011
Tot de la institutia la care ati depus actele veti afla detalii in acest sens. Poate trebuia depus dosar separat sau lipseau acte de genul: acordul sotilor pentru redobandirea cetateniei de catre copiii minori, dat prin declaratie autentificata la notar; certificate de stare civila in copii legalizate pentru copiii minori...
Detalii aici: [ link extern ]
sau aici: [ link extern ] /
L.C.
Va multumesc pentru raspuns.
Actele erau in regula. Copilul minor nu depune dosar separat, numai inclus in dosarul parintilor (mamei in acest caz). Declaratia tatalui, adica acordul lui pentru redobindirea cetateniei romane de catre copil autentificata la notar, precum si alte acte necesare au fost incluse in dosar. La primirea dosarului toate actele sunt verificate si daca lipseste ceva, sau nu e in regula, dosarul nu este acceptat.

In acest caz este foarte putin probabil sa nu se acorde cetatenia si fiicei dvs. Este posibil ca formularea comunicarii din scrisoarea de acceptare sa fie ambigua si e mai bine sa aveti clarificari in acest sens. Solicitati lamuriri la institutia la care ati depus dosarul.
Succes.
L.C.
In mod sigur, cf. ordinului respectiv veti obtine cetatenia romana;trebuie sa va prezentati la consulatul romaniei pentru programare pt juramant. fetita va beneficia de transcrierea actelor de stare civila odata cu dvs. daca aveti alte intrebari sunati la 068830287

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pt un cetățean non ue moldova Giulia Iulia Giulia Iulia Buna ziua,o întrebare mai lunga...pt un cetățean moldovean ce acte necesare iar trebui pt a deveni un membru UE România? Căsătoria ar fi cel mai rapid ... (vezi toată discuția)
Redobindirea cetateniei romane de copilul minor Lesea_81 Lesea_81 Sunt din R.Moldova. La depunerea dosarului pentru redobindirea cetateniei romane, nu am indicat si copilul meu minor, din motivul ca taica-sau ( suntem ... (vezi toată discuția)
Revenirea in tara a unui minor neinsotit magop magop fiica mea de 17 ani a plecat in spania in vizita insotita de un bunic. bunicul are probleme de samatate si doreste sa mai ramana in spania sa se trateze si ... (vezi toată discuția)