avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... redobindirea cetateniei romane de copilul minor
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

redobindirea cetateniei romane de copilul minor

Sunt din R.Moldova. La depunerea dosarului pentru redobindirea cetateniei romane, nu am indicat si copilul meu minor, din motivul ca taica-sau ( suntem divortati) nu a dat acord pentru copil sa primeasca cetatenia romana. Acum situatia s/a schimbat..el este deacord, insa cind m/am programat deja la juramint mi s/a spus ca deja e tirziu..si copilul nu v/a primi cu mine odata cetatenie romana.
Cum pot proceda in cazul meu, ca copilul sa primeasca si el cetatenie romana?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 4 Mai 2011
Incercati suplimentarea dosarului dat fiind ca situatia s-a schimbat.
Depuneti dosarul si pentru copilul minor, in acest sens mai trebuie sa fie depuse :
- Copie legalizată a certificatului de naştere pentru minor(i);
- Declaraţie autentificată la notar cu privire la consimţământul pentru obţinerea cetăţeniei române dată către minorii care au împlinit vârsta de 14 ani;
- Declaraţie autentificată la notar cu privire la acordul soţilor pentru dobândirea cetăţeniei de către copiii minori în care se precizează domiciliului copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobindirea cetateniei romane de copilul minor Lesea_81 Lesea_81 Sunt din R.Moldova. La depunerea dosarului pentru redobindirea cetateniei romane, nu am indicat si copilul meu minor, din motivul ca taica-sau ( suntem ... (vezi toată discuția)
Redobindire cetatenie romana copil minor mariana_fq mariana_fq Sunt cetatean al Republicii Moldova. In august 2009, impreuna cu fiica mea minora, am depus dosarul pentru redobindirea cetateniei Romaniei. Acum o saptamina ... (vezi toată discuția)
Azil jicapopescu jicapopescu am solicitat azil in franta,a fost refuzat ca nu aveam adeverintele doveditoare,au trecut trei ani,amu am toate necesare pot sa solicit din nou azil? multumesc ... (vezi toată discuția)