avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa divort poate fii obligat tatal sa isi vada ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa divort poate fii obligat tatal sa isi vada copilul?

dupa divort copilul e crescut de mama iar tatal poate sa il vada din 2 in 2 sapt (hotarare luata de judecator).Daca nu isi vede copilul tot in 2 sapt sau chiar deloc motive fiind locul de munca in alt oras ,mama copilului il poate acuza de neglijarea copilului?care sunt consecintele ?dar atunci cand tatal il cauta pe copil dar nu poate sa dea de el(nu rasp la telefon mama)?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:05, 30 Noiembrie 2010
Ii este oferit acest drept tatalui biologic daca vrea sa si-l exercite bine daca nu nu.
Nu il poate obliga nimeni pe tata sa isi vada copilul.
In schimb, daca mama refuza ca acesta sa ia legatura cu copilul, ei i se poate face plangere penala pt infractiunea de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului.
din cate am inteles eu trebuie sa isi vada copilul macar odata la 3 sapt altfel mama il poate acuza de neglijenta ,de abandon de etc este adevarat ?poate fii acuzat de ceva sau nu ?
tatal poate sa-i faca o plangere penala mamei care il impiedica sa ia legatura cu copilul sau.
Cu privire la dreptul tatalui de a avea legaturi cu copilul, acesta este un drept nu o obligatie, poate sa-l viziteze sau nu , dar in nici-un caz nu poate sa fie decazut din drepturile parintesti pt. acest lucru. Mama daca il paraseste poate fi condamnata pt. abandon pt. ca ea il are in incredintare spre crestere si educare.
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
praporgescu, utilizator
Cate raspunsuri asteptati pana intelegeti ca tatal nu poate fi acuzat de nimic daca nu vrea sa aiba legaturi cu minorul?
Nici abandon de familie nici nimic.

Doar daca nu plateste pensia alimentara timp de 2 luni.

Alte discuții în legătură

Caderea tatalui din drepturile parintesti roxiana88 roxiana88 buna ziua, am un copil de 4 luni si nu sunt casatorita cu forme legale cu cu tatal copilului dar copilul poarta numele tatalui.am fost angajata deci primesc ... (vezi toată discuția)
Minor refuzat. Imparatul Imparatul Dupa divort, minorul a fost incredintat mamei. Dar dupa ceva timp mama nu se mai ocupa de el si l-a lasat la tata. Minorul vrea la mama, dar mama inventeaza ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parentale elkahlout_roxana elkahlout_roxana neplata pensiei alimentare e sau nu motiv de decadere din drepturile parintesti ale tatalui??? tot incerc sa aflu si nu reusesc ce anume il decade pe tata din ... (vezi toată discuția)