avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier

Salutare...daca am primit o condamnare de 1 an de suspendare si 3 de incercare abia dupa 4 ani ma pot reabilita?Am citit despre reabilitare dar ma interesa daca am vreo portita sa ma pot reabilita inainte de cei 4 ani...daca trebuie sa indeplinesc ceva...caci in CP nu e totul chiar asa de clar(sau o fi dar nu inteleg eu:)))...)
Cel mai recent răspuns: joel , utilizator 14:17, 30 Noiembrie 2010
Nu trebuie sa faceti nimic de natura a va reduce termenul in care intervine reabilitarea, acest termen fiind unul imperativ si ca atare, mai devreme nu se poate.Reabilitarea este una de drept in cazul dvs. si trebuie fiti atent sa nu mai comiteti fapte antisociale si sa va achitati obligatiile civile, daca exista, altfel, suspendarea conditionata ar putea fi revocata, iar reabilitarea de drept nu va putea sa-si produca efectul, dupa implinirea termenului de incercare.
Am inteles...dar daca eu nu pot sa imi achit cheltuielile de judecata deoarece in urma condamnarii am ramas fara loc de munca si voi plati atunci cand ma voi angaja,poate sa imi afecteze reabilitarea?
Din nefericire pentru dvs,legea este una pentru toti,in cazul dvs intervenind reabilitarea de drept,in termenul prevazut de lege.
Daca nu plaltiti cheltuielile,veti fi executat silit de catre sectia financiara de domiciliu sau la prima cerere catre aceasta,indeplinirea serviciului va fi conditionata de plata cheltuielilor.
Daca exista despagubiri de plata catre persoane fizice,acestea va pot executa silit prin intermediul executorului judecatoresc.
Am inteles asta...cheltuielile de judecata inseamna circa 520 lei iar despagubiri civile nu am...stiu ca o sa imi opreasca din salariu in cazul in care ma angajez...ideea este dupa ce achit cheltuielile de judecata ,ma rog cu intarziere,dupa termenul legal de 4 ani de incercare pot avea pb ca nu am platiti la timp cheltuielile de judecata si cand zic pb ma refer la reabilitare?
Trebuie sa faceti dovada faptului ca neachitarea cheltuielilor civile nu se datoreaza relei credinte, ci ca doar nu ati avut mijloacele necesare achitarii lor.

Alte discuții în legătură

Reabilitare bolt1234 bolt1234 salut! in noiembrie 2008 am fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare conditonata avand un termen de incercare de 3 ani. as vrea sa stiu cind pot ... (vezi toată discuția)
Reabilitare inainte de termen cosminn3l cosminn3l Am o pedeapsa de 1an si 6 luni cu suspendare + 2 ani termen de incercare... Exista vreo posibilitate sa ma reabilitez inainte de termen . Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cazier judiciar florinvtrifan florinvtrifan ma afecteaza cazierul la sc de soferi? am fost condamnat cu executare in \\"98 la 4 ani ,am fost eliberat conditionat pt buna purtare si nu am nici o ... (vezi toată discuția)