Am o pedeapsa de 1an si 6 luni cu suspendare + 2 ani termen de incercare...
Exista vreo posibilitate sa ma reabilitez inainte de termen . Multumesc anticipat!
Raspunsul la intrebarea dvs. este negativ.
Textul de lege este foarte clar si nu contine nici un fel de derogare.
Codul penal:
ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.
am fost condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendare conditionata cfm 81-82 cp pentru art 36/2 D.328/1966 291 cp si la 6 luni inchisoare cu suspendare conditionata cfm 81-82 cp pe termen de 2 ani si 6 luni pentru art 26 rap la 288/1 cp. Imi puteti spune care e sentinta si cand pot sa ma reabilitez sentinta penala a fost data pe 24.03 .2004 si decizia penala 24 .06 2004
Termenul dvs. de incercare de 2 ani si 6 luni , se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, respectiv de la data de 24.06.2004 ( daca aceasta data este corecta).
Daca in acest interval de timp nu ati savarsit o alta infractiune si nici nu s-a dispus revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in conditiile art 83 si 84 c.pen., dupa expirarea acestuia intervine reabilitarea de drept.
Prin urmare, solicitati eliberarea unui cazier, iar daca pedeapsa aplicata figureaza inca in cazierul dvs., este necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.