avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie dupa CIC

In conditiile in care salariul la locul de munca s-a micsorat semnificativ fata de perioada in care lucram, sunt obligata sa ma intorc la munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:49, 30 Noiembrie 2010
Nu sunteti obligata sa va intoarceti la fostul loc de munca daca nu mai doriti continuarea activitatii la acel angajator ... la incetarea CCC va puteti da demisia sau sa cereti incetarea c.i.m. cu acordul partilor.
Dupa incetarea CCC pana la 2 ani puteti sa demisionati daca asta doriti.
firma poate sa ma oblige sa lucrez in termenul de preaviz, dupa terminarea CCC?Tinand cont de fapt ca s-au schimbat conditiile locului de munca.
Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
Prin urmare, sunteti obligat sa va indepliniti atributiile de serviciu pe perioada preavizului .

Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor , situatie in care nu se acorda preaviz (art.55 lit.b C.mun.). Cererea de incetarea o puteti face in acelasi timp cu cererea de revenire din CCC si pot avea amandoua aceeasi data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere la locul de munca dupa concrediul de crestere a copilului geo240585 geo240585 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu de crestere a copilului. Contractul meu de munca este suspendat. Intrebarea mea este urmatoarea: cand voi decide ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea din concediu de maternitate ioanadolean ioanadolean am o intrebare: fiind in concediu de maternitate cu cat timp trebuie sa anunt inainte ca ma intorc la servici?exista o data sau o perioada in care sunt ... (vezi toată discuția)
Demisie ratis ratis As dori sa intreb daca in concediul post natal pot sa-mi depun demisia fara sa ma mai rentorc la locul de munca? sau trebuie neaparat sa ma intorc si sa lucrez ... (vezi toată discuția)