avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general virat eronat la bugetul de stat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

virat eronat la bugetul de stat

am virat eronat tva de plata la o societate cum imi pot recupera banii?
mentionez ca societatea caruia am virat nu factureaza decat o data pe an, iar anul curent s-a facturat si am si platit ( noi ii suntem clienti) ce pot face va rog ajutati-ma?!!!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 11:53, 2 Decembrie 2010
Nu prea este clar ce ati facut : ati virat eronat o suma (care trebuia sa ajunga la bugetul de stat in contul TVA-ului pe care firma dv.trebuia sa-l plateasca).

Unde ati virat eronat :
- in contul privat al unei firme
- in contul bugetului de stat aferent acelei firme (prin inscrierea eronata in ordinul de plata catre Trezorerie a altui CIF) ??

Si intrun caz si in altul luati legatura cu beneficiarul final al contului in care s-au dus banii :
- cu firma daca s-au dus in contul privat
- cu Trezoreria daca s-au dus la bugetul de stat.

Ma indoiesc insa ca Trezoreria va valida operatiunea efectuata de dv. caci la ei platitorul trebuie sa fie acelasi cu beneficiarul (sub aspectul CIF-ului) - situatie cand veti primi banii inapoi. Normal ar fi fost ca nici banca dv. sa nu fi acceptat ordinul de plata.
Ce noua ni se pare ca este normal, din pacate, Ministerului de finante nu. Oricine poate face plati reprezentind impozite si taxe in contul altui beneficiar.
Trebuie sa faceti o cerere catre finante, pe care si beneficiarul sumei sa-si dea acceptul, prin care solicitati mutarea sumei din fisa pe platitor a unei firme in fisa pe platitor a celeilalte.
Pina la data depunerii cererii se datoreaza majorari de intirziere.
Am avut si eu aceasta situatie.Un client care detine 2 firme in acelasi sector a virat tva de plata in contul corect dar pe codul fiscal al celei de-2-a firme.Am avut surpriza sa primim de la anaf ca nu a platit contributia de tva sa constatam ca trezoreria a validat cu succes operatiunea.Explicatia lor a fost ca ei verifica numai contul (mai nou) nu si codul fiscal.Incredibil dar adevarat.Suma era in fisa si figura incasata in plus,iar la cealalta suma binenteles minus.Am dat declaratie la anaf ca suma nu apartine firmei respective si am cerut corectarea erorii.Concluzie:clientul meu a fost bun de plata majorari de 1450 lei-bani pe care nu a dorit sa ii plateasca.S-a enervat si a suspendat activitatea firmei.Nu am cerut regim derogatoriu pt ca nu am aceasta suma platita si uite asa a "castigat"statul.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
multumesc mult pentru raspuns. dar aveti idee cam in cat timp o sa-i transfere de la data depunerii cererii catre finante. cu aproximatie
si inca ceva model de cerere gasesc..unde la ei trezorerie?
De la data depunerii cererii dureaza cateva zile.Pe mine m-au pus sa fac o cerere de mana nu au un model.

Alte discuții în legătură

Obligatii de plata accesorii lulu02 lulu02 Firma a platit TVA catre Bugetul Statului conform legi in 2007 o suma, dar in sa utilizat din greseala contul de trezorerie al \"sumelor incasate pt BS in ... (vezi toată discuția)
Plati restante la bugetul statului CrinaV CrinaV Va rog sa-mi spuneti in ce cont iban se platesc [b]TVA si IMPOZIT PE PROFIT [/b]restante din anii anteriori cu majorarile de intarziere aferente obligatiilor? ... (vezi toată discuția)
Sume bani trezonerie rebela_ikariam rebela_ikariam Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum trebuie sa procedez in cazul in care contabila unei alte societati , gresind ordinele de plata( fara ca ... (vezi toată discuția)