avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... a fost legalala desfasurarea inventarului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

a fost legalala desfasurarea inventarului?

Sora mea a lucrat ca gestionar -vanzator la un magazin de textile si cosmetice.Pe la mijlocul lui octombrie a avut loc un mic incendiu in magazin de la un termoplonjon care a facut un scurt circuit;au ars putine lucruri.Sora mea a facut un atac de panica grav care a fost urmat de o depresie grava si ca urmare a fost internata 3 saptamani la psihiatrie, 2 a stat cu tratament acasa, apoi a fost din nou internata, astfel ca si in prezent se afla la psihiatrie, in tratament si tot nu se simte bine.
Problema ei este urmatoarea: patroana i-a luat cheile si a facut inventarul in lipsa ei sau a unui reprezentant al ei si scos-o lipsa 100 de milioane. In plus o acuza ca ar fi vrut sa dea intentionat foc la magazin, ca sa ascunda paguba,ceea ce este o aberatie,deoarece casa ei este lipita de acel magazin; daca ii dadea foc, dadea foc si casei ei.
Dupa prima internare a fost convocata sa dea o explicatie despre cele intamplate, dar nu i-au aratat macar listele de la inventar sa le vada, sa le verifice nici atat.
La ce sa se astepte sora mea? A fost facut conform legii inventarul? Ce poate ea sa faca sa nu plateasca acea suma imensa?
Cel mai recent răspuns: Manu C. , utilizator 18:49, 30 Noiembrie 2010
Intr-o situatie de acest gen, avand in vedere ca sora Dvs, desi era gestionar, nu a putut fi disponibila in vederea efectuarii inventarierii, conducerea unitatii are dreptul sa hotarasca inventarierea unitatii, prin intermediul unei comisii desemnate de conducatorul unitatii. Rezultatul inventarierii trebuie sa existe faptic, iar listele de inventariere trebuie sa contina semnatura tuturor membrilor din comisie. Toata corespondenta in acest sens trebuie sa fie redactata si cu confirmare de primire. Vorbele nu se pot prinde la dosar.
Citisem undeva ca trebuia sa fie informata in scris ca va avea loc inventarul si ea sa desemneze un reprezentant legal si in prezenta acestuia sa se desfasoare inventarul.
Nu mai e valabila aceast ordin al MPF?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune in perioada cim perioada determinata diadora_74 diadora_74 Intr-un CIM pe perioada determinata este obligat angajatul sa preia gestiunea?! Daca refuza sa-si dea acordul, care pot fi consecintele? Poate fi obligat? (vezi toată discuția)
Preluare gestiune papillon papillon Buna seara! In calitate de sef de magazin trebuie sa preiau o gestiune, insa la inventar nu am fost lasat sa particip venind o echipa speciala de la centru ... (vezi toată discuția)
Modelul listei de inventariere (pentru gestiuni global-valorice - cod 14-3-12/a) este obligatoriu? katriona katriona Am fost numita printr-o decizie in fruntea unei comisii de inventariere. In instructiunile de inventariere se face trimitere la modelul (pentru gestiuni ... (vezi toată discuția)