avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casare

am gasit pe net doar Instructiuni ale Ministerului afacerilor Interne care precizeaza ca
(3) Gestionarii din a caror gestiune sunt bunurile, precum si contabilii care tin evidenta gestiunii respective nu pot face parte din comisia de casare. Cum e cu cei din min de finante?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:53, 1 Decembrie 2010
Buna seara ,
Am cautat si eu atat in legea 15 cat si in normele de aplicare ale acesteia ... nu am gasit nimic .
In afara de o precizare privitoare la raspunderea ordonatorului de credite , valabila la institutii publice , pe care cu siguranta o cunoasteti .
Sunt precizari in legatura cu componenta comisiei de inventariere ( in omef 2861) dar comisia de casare nu este totuna cu comisia de inventariere .
magyari susana a scris:

am in fisa postului, ca si alti colegi bunuri in gestiune.seful m-a numit si in comisia de inventariere si de casare.Este legal?mie nu mi se pare in ordine.exista o reglementare legala care sa spuna clar cine poate face parte din aceste comisii si cine nu?

florinsavu a scris:

Interdictia priveste contabilul, adica persoana care intocmeste situatiile financiare anuale, drept cel ce nu poate fi parte din comisia de inventariere.

Este foarte in ordine ca fiecare gestionar sa faca parte din comisia care inventariaza, dar nu va temeti - nu sunteti singura. Oricum trebuie sa semnati , macar lista cu bunurile pe care le aveti in gestiune.

Daca toate legile ar fi dupa cum ne place noua, am fi ca-n rai.

magyari susana a scris:

precizez ca institutia apartine ministerului de finante

mirabella-ana a scris:

Exista si hotarari judecatoresti care sunt casate.

:offtopic:

Va rog continutati discutia intr-un singur topic .Aveti butonul "raspunde " care ca permite sa adaugati o noua interventie .
Mersi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere dorel13 dorel13 AM FOST NUMIT INTR-O COMISIE DE INVENTARIERE DE PREDARE PRIMIRE GESTIUNE SI AM NEVOIE DE AJUTOR. NU POT SCOATE DE PE NET FORMULARE DE : DECLARATIE INVENTAR ... (vezi toată discuția)
Cum se caseaza obiecte de inventar cmi Amitrica Amitrica Buna ziua, Ma intereseaza cum procedez ca sa casez obiecte de inventar din cadrul unui cabinet de medicina de familie (imprimanta, monitor etc) (vezi toată discuția)
Predare-primire gestiune dorel13 dorel13 Nu am mai facut inventarieri de f. multi ani si acum sunt intr-o comisie de inventariere. Societatea vrea sa se faca o predare-primire de gestiune. Inainte, ... (vezi toată discuția)