avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INVENTARIERE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INVENTARIERE

AM FOST NUMIT INTR-O COMISIE DE INVENTARIERE DE PREDARE PRIMIRE GESTIUNE SI AM NEVOIE DE AJUTOR. NU POT SCOATE DE PE NET FORMULARE DE : DECLARATIE INVENTAR INAINTE SI DUPA INVENTAR, PROCES VERBAL DE INVENTARIERE. ARE CINEVA FORMULARE,MODELE?

Nu am mai facut inventarieri de f. multi ani si acum sunt intr-o comisie de inventariere. Societatea vrea sa se faca o predare-primire de gestiune. Inainte, stiu ca predarea primirea se facea intre gestionarul predator si cel primitor conform legii 22/69. Conducerea societatii a emis o dispozitie de numire a comisiei de inventariere si ne-a spus sa facem inventarierea(predare-primire) Nu inteleg!!!!!! Daca este inventariere,mi se pare corect sa facem inventarierea conform normelor de efectuare a inventarierii, propunand si casarile, dupa care sa se inceapa procedura de predare-primire. Poate nu am dreptate dar legal, cum este corect? Sunt numit presedinte al comisiei de inventariere si nu vreau sa dau cu subsemnatul mai tarziu.Nu-mi este clar. Noi facem inventariere,propunem casare si gestionarul primitor ce primeste pana se face casarea?Unde seneaza predatoru si primitorul? Ce treaba au ei cu inventarierea? Ei au treaba cu predare primire. La inventariere participa doar gestionarul in functie nu si cel care va primi.Repet, dupa parerea mea sunt doua aspecte diferite. Unul este inventarierea altul este predare-primire de gestiune.Daca se poate face si predarea-primirea in acelasi timp cu inventarierea cum se procedeaza? ce documente trebuie intocmite si in ce ordine?

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:08, 13 Octombrie 2012
aici ai model poti sa il faci in word sau excel cum iti este mai usor.[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
Alex Dedu, Mediator
imi pare rau,nu-l pot deschide
scuze,am deschis dar proces verbal de predare primire,nu aveti? Multumesc mult!
Nu se incheie "Proces verbal de predare primire", ci se completeaza "Liste de inventariere". Carnetele le puteti achizitiona de la orice centru care vinde imprimate tipizate.

Pe baza listelor si a calculelor efectuate, se incheie Procesul verbal in care comisia inscrie rezultatele inventarierii.

Cititi aici cum se efectueaza inventarierea, nu neaparat a patrimoniului. Este valabil si pentru predarea-primirea gestiunii.

www.avocatnet.ro/content/for...
ma scuzati am crezut ca trebuie sa deschid alta speta deoarece acolo ceream documente si aici vin si spun de fapt motivul pentru care cer aceste documente. Mii de scuze!
Acum dupa ce am explicat de ce sunt nelamurit spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac in aceasta situatie?Dati-mi macar legea in care sa ma uit sa vad daca predarea-primirea se face in acelasi timp cu inventarierea

Alte discuții în legătură

Inventar institutie Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Cum procedam la inventarul patrimoniului unei institutii in situatia in care in contabilitate apare un numar de bucati de produse, iar faptic sunt ... (vezi toată discuția)
Grav adam. adam. buna.. am o intrebare .. as vrea sa plec cu preaviz de la locul meu de munca actual ... sunt gestionar la un depozit iar directorul vrea sa ma puna sa semnez ... (vezi toată discuția)
Inventar adrian nicolae adrian nicolae 1 ) Inventarul ptr.predare/primire a gestiuni se poate face in lipsa gestionarului ?( cand gestionarul este la servici). 2 ) Se poate desface contactul de ... (vezi toată discuția)