avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoare de costuri pentru energia termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoare de costuri pentru energia termica

Pe o scara de bloc sunt 12 apartamente care au toate montate repartitoare de costuri de mai multi ani. Dintre cei 12 locatari 8 vor sa se renunte la repartitoare si sa se revina la sistemul pausal. Ce posibilitati au ceilalti 4 locatari de a se opune acestei actiuni?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:18, 17 Decembrie 2010
Pai nu trebuie sa se opuna. Ei raman mai departe cu repartitoarele, iar celorlalti li se va calcula caldura fara repartitoare.
In lege se spune conditia de instalare, dar nu se spune, dupa ce stiu eu, si conditia de continuare daca unii renunta.
Cei cu repartitoare vor achita comisionul, cei care renunta nu vor mai plati acest comision.
Totul e ca firma care va calculeaza caldura sa vrea sa mai mentina contractul in aceste conditii.
E posibil ca dupa ce renunta un timp sa doreasca sa revina la masuratoarea cu repartitoarele.
pai dece vor sa renunte la repartitoare ??? au vazut ca platesc mai mult decat ceilati in sistem"pausal" ? si vor sa revina la o plata mai ieftina, ca sa zic asa.
deci ce concluzie sa tragem...daca ai repartitor, poti plati mai mult decat cei fara repartitoare. eu , sunt contra repartitoarelor, mai bine gigacalorimetru la intrare in apartament...e un fel de contor ca cel de la intrare in scara.
Buna, si la noi la scara am avut aceeasi problema cu repartitoarele, insa presedintele asociatiei a spus sa ajungem la un numitor comun, adica toti sa fim de acord cu una sau cealalta varianta, ca nu are cum sa ne calculeze diferentiat: pe unii pausal, pe altii cu repartitoare. In plus a venit reprezentantul firmei care a pus repartitoarele si a inceput sa fluture nush ce lege care obliga la punerea repartitoareleor si ca ei dau in judecata asociatia daca nu mergem mai departe cu ei...si asa a speriat 3/4 din bloc si au dus repede citirile. Mentionez: contractul a expirat inainte de a se furniza agent termic.
Kalynda a scris:

Buna, si la noi la scara am avut aceeasi problema cu repartitoarele, insa presedintele asociatiei a spus sa ajungem la un numitor comun, adica toti sa fim de acord cu una sau cealalta varianta, ca nu are cum sa ne calculeze diferentiat: pe unii pausal, pe altii cu repartitoare. In plus a venit reprezentantul firmei care a pus repartitoarele si a inceput sa fluture nush ce lege care obliga la punerea repartitoareleor si ca ei dau in judecata asociatia daca nu mergem mai departe cu ei...si asa a speriat 3/4 din bloc si au dus repede citirile. Mentionez: contractul a expirat inainte de a se furniza agent termic.

Banuiesc ca la aceasta data, deja ati luat o hotarare in privinta calculelor, pausal calculat pe cota indiviza sau cu repartitoare. deci e tardiv, nu mai au rost comentariile. In privinta reprezentantului firmei , a debitat numai prostii, bineinteles, interesul lui era sa prelungeasca contractul. Nu exista lege care sa oblige proprietarii sa monteze repartitoare si nici nu are pe cine sa dea in judecata, pentru ca lipseste paratul,din moment ce contractul este expirat din cate inteleg. Nu a facut decat sa va intimideze sau a mers pe necunostinta dvs. Ar fi fost interesant sa-i cereti in scris tot ce a spus. Sunt convins ca nu ati fi primit raspunsul niciodata.
@Kalynda
Daca nu ati inteles bine ce a spus reprezentantul firmei, e mai bine sa va mai interesati, ca altfel aici veti primi presupuneri la fel cu ale dv., nu raspunsuri clare.

Interventie mderator
@rain4est
Am rugamintea sa nu mai citati mesajul la care raspundeti. Se intelege numai si daca scrieti numele utilizatorului caruia va adresati sau in cel mai rau caz sa citati o parte din mesaj, aceea care prezinta un interes deosebit. De ce? Pentru ca se pierde spatiu mult din pagina si se pierde si coerenta discutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitoare caldura titel2titel titel2titel Buna ziua! Blocul nostru are 2 celule de incalzire la subsol , care deservesc cate 4 scari , la subsol sunt montate repartitoare care contorizeaza pe fiecare ... (vezi toată discuția)
In care subsoluri de condominii sunt montate repartizoare de costuri?. johnpescar johnpescar conf.O.343/2010 :-in cazul in care din motive bine justificate operatorii economici care exploateaza repartitoarele de costuri nu finalizeaza inventarierea ... (vezi toată discuția)
Modalitate de calcul caldura garsoniera cataleata cataleata Buna ziua, Suntem 44 de locatari ai unui bloc de garsoniere din 60 in care am avut aprobare pentru a renunta la repartitoare de costuri deoarece avem ... (vezi toată discuția)