avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redeschiderea unui dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redeschiderea unui dosar

vreau sa aflu si eu raspunsul la o intrebare: daca o persoana care se afla in executarea unui mandat de 3 ani de inchisoare redeschide dosarul spre rejudecare, ce sanse are sa i se reduca din pedeapsa conform noilor legi? Tin sa mentionez ca persoana in cauza e recidivista si cazul e penal (furt calificat). Va rog sa imi dati un raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:35, 21 August 2023
Este foarte greu sa se "redeschida" un dosar! Sunt anumite conditii foarte stricte care ar trebui indeplinite.
Legea 202/2010 nu are cum sa il afecteze in mod direct!
Pentru ce anume se doreste "redeschiderea" cazului???

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Hotararea este definitiva.
L.202/2010 care a intrat in vigoare in 26 noiembrie ( pentru ca banuiesc ca la aceasta lege va referiti) nu este aplicabila celor care se afla deja in cursul executarii unei pedepse.
Nu exista redeschiderea unui dosar ca institutie juridica.
Poate formula eventua o revizuire.
Legea mici reforme nu i se aplica lui!
Poate incerca si liberarea conditionata...
si de ce nu i se aplica mica reforma? nu ar putea fi eliberat la jumatate din pedeapsa?

Alte discuții în legătură

Instanta nu motiveaza respingerea argumentelor avocatului, pur si simplu le ignora???!! dragonlexus dragonlexus Instanta nu motiveaza respingerea argumentelor avocatului, pur si simplu le ignora???!! Am avut un recurs in penal. Avocatul meu invoca diverse legi si ... (vezi toată discuția)
O hotarare irevocabila a instantei mai poate fi atacata? mick7m mick7m buna ziua! in cazul cand instanta respinge actiunea irevocabil ,ce se poate face? Este cazul unei contraventii de circulatie in care se respinge actiunea ... (vezi toată discuția)
Inchis pentru furt rosica rosica Buna ziua ,as dori sa stiu cum sa procedez ,deoarece o ruda de a mea a fost inchis si condamnat la 2 ani inchisoare in octombrie 2015 ,pentru furt calificat ... (vezi toată discuția)