buna ziua! in cazul cand instanta respinge actiunea irevocabil ,ce se poate face? Este cazul unei contraventii de circulatie in care se respinge actiunea pentru ca reclamantul nu a putut sa se prezinte la proces dar a trimis judecatoriei la dosar ,prin posta ,in data in care trebuia sa se prezinte ,anumite cereri si dovezi privitoare la fapta acestuia.Se poate cere o reexaminare si o redeschidere a dosarului?
Datorita legii 202 nu se mai poate ataca cu recurs , dar cu revizuire sau contestatie in anulare se poate. Verificati daca va incadrati in art 318 sau 322 c.pr.civ., cel mai bine reveniti cu amanunte despre ceea ce s-a intimplat la acel termen, au ajuns cererile la dosar la termen, au fost comunicate celeilalte parti?, afost motivata hotarirea?
daca s-a judecat cu incalcarea dr.pr.echitabil va adresati la CEDO
a mai fost facuta o cerere la dosar de repunere pe rol intrucat il suspendase ,care a fost trimisa prin posta chiar in data la care trebuia sa se prezinte in sedinta .Dosarul l-au pus pe rol in urma unei alte cereri care tot asa a fost trimisa prin posta dupa prima citatie la care nu s-a prezentat ,dar poate sa demonstreze cu acte ca a fost plecat in delegatie.Mi-a zis un prieten ca stie el ca se poate face cerere de reexaminare si dupa acea rezolutie nu se mai poate ataca ; sa inteleg ca dosarul nu ar fi inchis daca se face acea cerere de reexaminare in conformitate cu art.108 cu 5 alin(3) din cate-mi aduc aminte....C.p.c...
Divort
stochelrodu
Sunt in divort cu sotia si nu ne-am prezentat la tribunal la data stabilita si acum s-a suspendat. Eu sunt in puscarie si nu am cum sa ajung acolo, ce trebuie ... (vezi toată discuția)