avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare cerere de chemare în judecată
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare cerere de chemare în judecată

Am aflat întâmplător de pe portal.just.ro că cererea de chemare în judecată pe care am depus-o a fost anulată pe motiv că nu au fost depuse la dosar niște înscrisuri solicitate de instanță. Am aflat ulterior de la grefier o parolă și m-am logat pe portalul instanței unde am aflat că-mi fusese trimisă cu cca. o lună înainte o REZOLUŢIE DE VERIFICARE CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA în care mi se cerea să depun niște înscrisuri sub sancțiunea anulării cererii.

Cum rezoluția nu am primit-o in poștă, intenționez să depun cerere de reexaminare. Cum pot, însă, dovedi că actul procedural nu mi-a fost comunicat?

În plus, trebuie să depun actele solicitate de instanța de fond la instanța care va face reexaminarea? Sau va trebui să aștept să mai fiu încă o dată citat căci instanța deja s-a pronunțat anulând cererea? Sau va trebui să depun actele într-o adresă separată și apoi să fac cererea de reexaminare menționând că am depus actele la dosar imediat ce am aflat de solicitarea instanței de fond?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:45, 16 Februarie 2016
verificati dosarul de la instanta si vedeti conform ce au considerat ei ca s-a comunicat acea rezolutie...apoi vedeti cum combateti,,,,,,daca nu ati achitat taxa de timbru puteti oricand depune din nou actiunea cu actele care v-au fost solicitate prin acea rezolutie...de regula aceste anulari nu se prea "repun" pe rol.....
Termenul de formulare a cererii de reexaminare este de 15 zile de la comunicarea incheierii prin care s-a dispus anularea cererii..[Art.200(6)NCPC].Mergeti la arhiva instantei si verificati daca vi s-a comunicat adresa prin care vi s-a pus in vedere sa comunicati inscrisurile sub sanctiunea anularii cererii.Nu trebuie sa dovediti ca, nu ati primit adresa respectiva de la instanta, deoarece nu puteti face proba negativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezinvestire marius s marius s Buna ziua!va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatorul raspus din partea instantei: Complet: C6 CAMERA DE CONSILIU Tip solutie: Încheiere Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Care sunt etapele procedurale ale unui partaj? ContSters284802 ContSters284802 Buna seara. As dori, daca se poate, sa ma lamureasca si pe mine cineva de etapele procedurale ale unui partaj, adica in momentul depunerii cererii de chemare ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru achitata, cerere anulata ca netimbrata RuxandraCibu RuxandraCibu Buna ziua, Am achitat taxa de timbru in contul de trezorerie fara insa a face dovada achitarii ( nu era nicaieri mentionat in comunicare ca dovada platii ... (vezi toată discuția)