avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru achitata, Cerere anulata ca netimbrata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru achitata, Cerere anulata ca netimbrata

Buna ziua,

Am achitat taxa de timbru in contul de trezorerie fara insa a face dovada achitarii ( nu era nicaieri mentionat in comunicare ca dovada platii trebuie inclusa la dosar).
Cum formulez cererea de reexaminare? Ce as putea sa trec la motiv?
Intre timp, de la depunerea dosarului, am mai facut rost de 2 dovezi de la directia de taxe si impozite. Cum as putea sa le adaug la dosar? Ce fel de cerere/formulare depun la registratura?
Gasesc peste tot faptul ca trebuie mentionat in comunicari numele instantei, este acelasi cu numele completului din comunicarile primite de la judecatorie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: RuxandraCibu , utilizator 20:01, 18 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu comunicati instantei ca ati achitata taxa de timbru aceasta nu poate lua la cunostinta ca v-ati indeplinit obligatia.
Cererea de reexaminare poate fi formulata daca mai sunteti in termen. In caz contrar puteti introduce o noua actiune la care sa atasati dovada achitarii taxei de timbru,
Comunicarile se fac catre instanta precizandu-se numarul de dosar si completul (in masura in care il cunoasteti).
Multumesc frumos pentru raspuns. Sunt inca in termen, am luat de la banca dovada platii si vreau sa formulez cererea de reexaminare. Am numarul de dosar si completul in comunicarile primite.
Pentru completari la dosar, duc dovezile pur si simplu la registratura? Exista o cerere si pentru pasul acesta?
Am gasit, trebuie sa fac o adresa de inaintare documente catre judecatorie.
Ma puteti ajuta va rog cu corectarea cererii de reexaminare? Este ok?

Judecatoria Sibiu
Dosar nr...../...../.....
Complet:...

Domnule Preşedinte,


Subsemnatul nume/prenume în calitate de petent în dosarul nr...../...../....., formulez
CERERE DE REEXAMINARE


a încheierii de şedinţă 1299 pronunţate în camera de consiliu la data de 23.03.2018 şi care mi-a fost comunicată la data de 10.04.2018 , în termenul legal de 15 zile, prin care solicit instanţei să revină asupra măsurii anulării şi să retrimită cauza completului iniţial învestit, pentru continuarea judecăţii.


În fapt, prin încheierea pronunţată în camera de consiliu la data de 23.03.2018, instanţa de fond a anulat cererea de chemare în judecată, reţinând că nu am îndeplinit următoarele obligaţii privind modificarea sau completarea cererii de chemare în judecată: achitarea taxei judiciare de timbru cuantum de 20 lei.
Vă rog să observaţi că măsura anulării cererii de chemare în judecată a fost dispusă în mod eronat, deoarece taxa judiciara de timbru a fost achitata in intregime in data de 09.03.2018.

În dovedire, depunem următoarele înscrisuri.
Depunem prezenta într-un singur exemplar.
Anexăm dovada achitării taxei judiciare de timbru în cuantum de 20 de lei.



Data, Semnătura


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu o suma foarte de bani Doruteus Doruteus Buna dimineata, Va rog, ajutati-ma cu o \"traducere\" a textului de mai jos. Pe scurt, mama vitrega vrea sa divorteze de tatal nostru si noi credem ca vrea ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Cerere reexaminare, plangere amenda pv rovinieta webberas webberas Buna ziua, Am primit o amenda de rovinieta pentru o masina vanduta si scoasa de la taxe si impozite de anul trecut. Am deschis un dosar la judecatoria ... (vezi toată discuția)