avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu o suma foarte de bani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu o suma foarte de bani

Buna dimineata,

Va rog, ajutati-ma cu o "traducere" a textului de mai jos.
Pe scurt, mama vitrega vrea sa divorteze de tatal nostru si noi credem ca vrea sa ceara o suma foarte mare de bani. Ideea e ca tatalui nostru inca nu i-a venit nimic acasa, am aflat noi cautand pe net.

"Ora estimata: 09:00
Complet: C12 CAMERA DE CONSILIU
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Respinge cererea de acordare a ajutorului public judiciar formulată de reclamanta X ca neîntemeiată. În baza art. 5 alin. (2) din OUG nr. 80/2013, pune în vedere reclamantei să facă dovada achitării taxei judiciare de timbru în cuantum de 14.400 lei, în termen de 10 zile de la comunicare, sub sancţiunea anulării cererii de chemare în judecată. Cu drept de reexaminare în termen de 5 zile de la comunicare cu privire la modalitatea de soluţionare a cererii de acordare a ajutorului public judiciar. Cu drept de reexaminare în termen de 3 zile de la comunicare cu privire la modul de stabilire a taxei judiciare de timbru. Cererile de reexaminare se vor depune la Judecătoria Cornetu. Pronunţată în şedinţă publică azi, 24.10.2018.
Document: Încheiere de şedinţă 24.10.2018"

Exista un apartament pe care tata il avea inainte de a doua casatorie si o garsoniera luata in timpul casatoriei. Mama vitrega ar putea cere parte din apartament? Sau ar putea cere vreo despagubire ca ne-a crescut 10-15 ani? Un fel de "salariu de mama"? Altfel nu vedem pentru ce ar cere atatia bani.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Doruteus , utilizator 20:18, 17 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate pretinde bani pentru creșterea dvs. Poate în schimb să pretindă eventualele cheltuieli efectuate în comun pentru îmbunătățiri aduse apartamentului tatălui și mai poate solicita jumătate din valoarea garsonierei, care , dacă a fost cumpărată în timpul căsătoriei, este bun comun.
Mamei vitrege i -a fost respinsă cererea de acordare a ajutorului public judiciar solicitat în vederea reducerii taxei de timbru. Așa fiind, va trebui să achite integral taxa calculată, în caz contrat i se va anula cererea de chemare în judecată.
Putem stii cat a cerut in functie de aceasta taxa de 14.400?
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă taxa de timbru reprezintă 5% din valoarea solicitată, aplicând regula de trei simplă ar rezulta că pretinde 288.000 lei.
Da, nu stiam cat %.
Multumesc!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal poate merge la judecatorie si sa faca copie dupa cererea de chemare in judecata.
Nui a fost comunicata pentru ca mai intai trebuie sa treaca peste taxa de timbru, daca nu achita ii respinge cererea de chemare in judecata.
Tatal mai sta cu ea in casa?

Alte discuții în legătură

Ce inseamna aceasta solutie a instantei? laur2013 laur2013 ce reprezinta: Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată cererea de ajutor public judiciar formulată de petentul BDL privind scutirea de la plata taxei ... (vezi toată discuția)
Cerere reexaminare taxa de timbru respinsa Aaaabb Aaaabb Buna ziua, sunt intr-un partaj si am depus cerere de reexaminare taxa de timbru care mi-a fost respinsa ca neintemeiata. Momentan nu am primit nici o ... (vezi toată discuția)
Comunicare incheierii ili47 ili47 Buna ziua,prietena mea a depus cerere pt, ajutor public judiciar , la data de 27.sept 2016 pe portal apare respinsa cu drept de reexaminare , Cand primeste ... (vezi toată discuția)