avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inchis pentru furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inchis pentru furt

Buna ziua ,as dori sa stiu cum sa procedez ,deoarece o ruda de a mea a fost inchis si condamnat la 2 ani inchisoare in octombrie 2015 ,pentru furt calificat ,insa nu a fost singurul participant la furt.El este inchis si cellalalt liber si familia doreste ca si celalalt sa plateasca pentru ce a facut .Mentionez ca si cel care este inchis cat si cel liber au aceeasi situatie juridica ,amandoi fiind recidivisti si cel liber are si un rest de pedeapsa de facut de 2 ani,se poate ca in rechizitoiu sa se scrie ca nu putea sa faca de unul singur acel furt si gasindu-i -se si amprente pe obiectele furate si ulterior abandonate ,insa nu in casa acestuia ,Se mai poate redeschide dosarul sau cum se procedeaza ?Caci a trecut o perioada de la condamnarea celui inchis .Si se poate desfinta condamnarea celui inchis si i se oate schimba incadrarea sau cum se face?Astept raspuns !Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:59, 19 Aprilie 2016
Nu consider ca ar fi un motiv de revizuire daca la asta va ganditi, dvs nu tindeti sa dovediti netemeinicia hotararii prin faptele sau imprejurarile noi, aceste elemente noi implica in continuare mentinerea solutiei de condamnare.
Daca sentinta este definitiva si nu mai puteti face apel, cel din inchisoare va sta acolo cat prevede legea, deci cat i-a dat judecatorul cu posibilitate de eliberare conditionata.

cat despre celalalt discutia este sterila. Treaba lui cum a scapat. Nu puteti sti si nu putem sti. Este oricum clar ca decizia judecatorilor/procurorilor a stat pe baza unor probe din dosar pe care nu le cunoastem. Ceea ce spuneti dvs sunt speculatii, si nu vad de ce va doriti sa fi ajuns si el la puscarie...
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2016
ILIE DORIN, Mediator
Multumesc pentru raspuns ,insa nu vorbesc in necunostiinta de cauza .Asadar la noi este posibil ca fiind vinovat sa fie liber pt ca in casa nu au existat amprente chiar daca s au gasit amprente ale celui liber pe unele lucruri care ulterior s au abandonat.Si asta pentru ca,cel inchis nu a spus nimic
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2016
rosica, utilizator
Dosarul celorlalti invinuiti a fost disjuns ,cum se va proceda in continuare?se vor judeca si ceilalti faptuitori?
Da, probabilitatea este foarte mare ca sa fie judecati si condamnati si ceilalti participanti la furt.

Deci, de scapat aceea nu vor scapa dar condamnatul ruda nu va fi cu nimic ajutat de aceasta condamnare a celorlalti participanti la infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de gutui gabrelle_89 gabrelle_89 buna ziua!fratele meu a fost interceptat de politie in timpul noptii,mergand spre casa, in timp ce transporta o jumatate de sac de gutui(17 kg ),fiind luate ... (vezi toată discuția)
Furt deosebit de grav geanina toni geanina toni furt din patrimoniu statului casa avand 6 propietari propieterii au facut evaluare la casa si au ajuns ca valoreaza la suma de 12 miliarde bani vechi acesta ... (vezi toată discuția)
Propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile admisa rosica rosica Buna ziua ,sotul meu a fost retinut pentru 30 de zile pentru furt din locuinta .el este recidivist ,la dosar nu sunt amprentele lui in locuinta nu exista ... (vezi toată discuția)