avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile admisa

Buna ziua ,sotul meu a fost retinut pentru 30 de zile pentru furt din locuinta .el este recidivist ,la dosar nu sunt amprentele lui in locuinta nu exista martori care sa confirme,insa la o perchezitie domiciliara s-a gasit un bun care s a constatat ca apartine partii vatamate ,care sunt sansele ca sotului meu sa nu i mai prelungeasca arestul sau cel putin dupa noul cod penal sa faca arest la domiciliu sau sub control judiciar ,cum se procedeaza?Si mai am o intrebare /pe 18 aprilie se implinesc cele 30 zile de arest ,am citit ca se va analiza situatia lui cu max 5 zile inainte ,asta este posibil sa fie pe 13 aprilie ,se lucreaza atunci dupa Paste ?cum se procedeaza?
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
rosica, utilizator
Acoperiti prejudiciul si incercati sa va impacati cu persoana vatamata, e cea mai buna solutie in momentul asta.
Da, impacarea este cea mai sigura.

Daca s-a gasit un bun la el fiind si recidivist, fara avocat angajat sansele sunt aproape nule sa fie pus liber...
Ceva trebuie sa mai existe in afara de acel bun dar nu stie el...
Arestul se poate prelungi in cursul urmaririi penale cu cate 30 zile de fiecare data, insa nu poate depasi 180 zile in total. Cu cel mult 5 zile inainte de expirarea duratei (deci si mai repede) inculpatul va fi dus in fata judecatorului si avocatul trebuie sa ceara sa fie revocata arestarea preventiva sau inlocuita cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Ar trebui sa aiba avocat din oficiu, daca nu si-a ales el propriul avocat.
Avocat din oficiu a avut in mod sigur si la propunerea de arestare preventiva si la prelungire va avea tot atat de sigur...
Insa, ca recidivist cu avocat din oficiu chiar nu cred ca are sanse.
Recidivistii pot fi foarte usor arestati...si apoi riscul de condamnare este imens chiar daca ar fi nevinovat...
Am dorit sa ne impacam si sa-i dam suma de bani dar nu au dorit ,intrucat isi incaseaza banii din asigurare,au satisfactia sa-l vada inchis.
Are avocat ,sper din suflet sa-i dea arest la domiciliu sau sub contol judiciar ,de ce depind acestea ca sa poata beneficia?
Din ce am inteles de la avocata, mi s-a spus ca nu i se va mai prelungi arestul si ca va fi trimis direct in instanta dosarul.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament ( aveti un interval de timp de 30 de minute in care puteti edita mesajul postat-nu mai postati mesaje consecutive).
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Judecare in libertate? iubitik iubitik concubinul meu este arestat preventiv 29 de zile pt o iselaciune in care exista probe care il incrimineaza, el si-a recunoscut greseala si a mers pe impacare ... (vezi toată discuția)
Arestul in cazul minorilor Mihaela6910 Mihaela6910 Un minor care a mai facut furt dar si.afacut pedeapsa si acum a facut tarharie alaturi de un prieten care nu are nici macar o amenda .. poate sa ii dea arest ... (vezi toată discuția)
Instiintare disjungere si clasare- nelamuriri IonutPerschi IonutPerschi Buna ziua , am o intrebare la care as dori sa imi da-ti un raspuns cat se poate de explicit . Iubita mea este arestata intr-un dosar . Este arestata ... (vezi toată discuția)