avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt deosebit de grav
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt deosebit de grav

furt din patrimoniu statului casa avand 6 propietari propieterii au facut evaluare la casa si au ajuns ca valoreaza la suma de 12 miliarde bani vechi acesta este prejudiciul . dar inca nu este stabilit . Eu am intrat prin efractie si am sustras 70 kg fier impreuna cu mai multe persoane.Eu sunt cercetat pentru furt calificat prev. de art 208 al 1 . art 209 al. lit. a .i . cod penal . cu aplic. 41al. 2 cod penal .Eu am mai fost condamnat la 5 ani de inchisoare si m-am liberat in 2003 luna aprilie mai sunt recidivist?Acum sunt judecat in libertatedar prind obligatia de nu a parasi localitatea si semnand din 2 in 2 zile la politie . De ce avocata pusa de mine contra cost nu ne poate citi dosarul este inca la politie ? Ce sanse am de scapare? Sau la ce pedeapsa ma pot astepta? va rog di tot sufletul ajutati-ma nu stiu ce sa mai fac?:(( VA MULTUMESC ANTICIPAT
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
geanina toni, utilizator
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:16, 4 Aprilie 2011
In cazul in care ati avut o condamnare de 5 ani, daca v-ati liberat in 2003, termenul de reabilitare este de 6 ani si jumatate, iar la aceasta data pare a se fi implinit.Ar trebui sa fie constatat faptul ca s-a implinit termenul de reabilitere, in instanta, la momentul la care va avea loc judecata, sau sa depunteti dvs. cerere.
Avocata dvs. nu poate in faza cercetarilor penale sa studieze dosarul, deoarece aceasta este o etapa in care se aduna probe in vederea clarificarii situatiei cu privire la fapta , la faptuitor, si a vinovatiei sau nevinovatiei dvs.
Intrucat ati comis infractiunea de furt calificat, si fiindca nu cunosc alte detalii, pedeapsa este , in forma simpla, inchisoarea de la 3 la 15 ani.Intrucat ati comis infractiunea in forma constinuata , se poate aduga un spor de pedeapsa.
Prejudiciul creat este unul semnificativ, astfel incat ar fi indicat sa-l reparati, pe cat posibil.
Termenul de reabilitare s-a implinit, urmand insa a fi constatat de catre instanta; cu privire la studiul dosarului, faza de urmarire penala este nepublica fata de cea de judecata care este guvernata de principiul publicitatii; asta nu inseamna ca nu aveti dreptul sa luati la cunostinta de invinuirea adusa si ca nu puteti da o declaratie in calitate de invinuit (etape obligatorii de altfel pentru organele de ancheta); incercati pe cat posibil sa acoperiti prejudiciul si sa aveti a atitudine cooperanta!
@stan petru-radu

depinde cand expira pedeapsa in termen.
daca din 5 ani trebuia sa execute 3 ani si patru luni asta inseamna ca, daca s-a liberat conditionat, pedeapsa in termen ar fi expirat undeva in decembrie 2004 .daca adaugam termenul de reabilitare care este de 6 ani si 6 luni ,am ajunge undeva in iunie 2011 ,caz in care nu a intervenit reabilitarea.
mai mult ,avand in vedere ca nu s-a cerut reabilitarea automat inca este inscrisa in cazier.
@geanina toni
sunteti recidivist si aveti slabe sanse sa scapati fara inchisoare cu executare uinsa functie de persoana dvs ,conduita,daca recunoasteti sau nu comiterea infractiunii,daca se recupereaza prejudiciul .....puteti avea alte sanse.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
doberv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu suspendare??? dd84 dd84 Buna ziua, As dori sa va adresez urmatoarele intrebari. O persoana a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru furt calificat. A fost ... (vezi toată discuția)
Furt din autoturism - pedeapsa pentru complice perfectlemon90 perfectlemon90 am participat la un furt din autoturism pe timp de noapte in care eu sunt doar complice!nu eu am sustras bunurile din masina!ce pedeapsa pot primi.sunt la ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata Zigrid Zigrid Buna seara!Sotul meu este condamnat la 6 ani de inchisoare pentru furt calificat.De fapt inainte sa fie arestat a mai avut o fapta tot pentru furt dar i s-a ... (vezi toată discuția)