avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poti da in judecata judecatoria pentru ca nu a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poti da in judecata judecatoria pentru ca nu a respectat o lege?

In august mi s-a luat permisul, am contestat procesul verbal, dar nu am mers nici la proces si nici nu mi-am ridicat permisul pe perioada in care s-a judecat. Sentinta s-a dat in data de 22 septembrie, de atunci sunt 2 luni si aproximativ 2 saptamnai si sentinta nu mi-a ajuns acasa. Am fost sa imi ridic permisul ca expirase perioada in de 2 luni pe care a fost suspendat. Acolo mi s-a spus ca nu pot pentru ca legea se aplica abia de cand imi ajunge acasa sentinta, sentinta pe care judecatoria trebuia sa mi-o trimita in 30 zile. Si ca raul sa nu se termine aici mi-am pierdut si locul de munca, agent vanzari, pe motiv ca nu mai am cum sa imi desfasor activitatea. Intrebarea mea este daca pot sa dau judecatoria in judecata, sau sa depun o plangere impotriva ei pentru ca din cauza unei legi nerespectate de aceasta institutie mi-am pierdut locul de munca.
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 22:38, 5 Ianuarie 2011
Da, faceti o cerere motivata si o depuneti.
Puteti depune alaturat si dovezi.
Se poate redacta si in 10 zile hotararea daca judecatorul se ocupa de asa ceva....

avocat Claudiu Lascoschi
Cred eu ca este suficient faptul,declarat rituos chiar de dvs,ca nu v-ati prezentat in instanta,ceea ce dovedeste lipsa dvs de interes in solutionarea cauzei,iar faptul ca nu ati propus eventuale probe,ca nu v-ati facut aparari,este suficient pentru a justifica solutia pronuntata.
Formulati o cerere catre instanta,solicitand prin aceasta urgentarea redactarii.
Nu exista posibilitatea aratata de dvs,de a actiona in instanta judecatoria.
Puteti face o cerere la instanta pentru urgentarea redactarii hotararii si apoi a comunicarii acesteia. Mai inainte, interesati-va daca nu s-a redactat. Poate ca s-a si comunicat dar, exemplarul dv. ori s-a pierdut, ori a fost omis a se comunica. Se mai intampla.
Anterior modificarilor aduse prin Legea nr. 202/2010, aceste hotarari puteau fi atacate cu recurs, dupa 25.11.2010, acestea sunt irevocabile.
In situatia dv., dupa comunicareaq hotararii, daca nu atacati cu recurs hotararea, dupa expirarea termenului depunerii caii de atac, trebuie sa predati permisul impreuna cu dovada comunicarii hotararii din care sa rezulte ca a ramas irevocabila si ca va incadrati in termenul legal pentru a nu vi se majora sanctiunea cu inca 30 de zile. ;)
Nu o sa aveti castig de cauza, redactarea unei urgentari ramane singura solutie.
Dumneavoastra trebuia sa va prezentati de la bun inceput la sectia de politie cu certificatul de grefa, la sectie vi se dadea permisul inapoi impreuna cu o directiva ce va obliga pe dumneavoastra sa va prezentati cu hotararea judecatoreasca la sectia de politie in momentul incheierii procesului pentru retinerea permisului ori scoaterea din baza de date.
Judecatorul a apreciat ca dumneavostra nu aveti argumente ori va recunoasteti fapta, dezinteresul dumneavoastra de a va prezenta la tribunal si cererea probelor v-au "incriminat", nu puteti motiva faptul ca ati ramas fara loc de munca, cum am spus mai sus, dumneavoastra daca va prezentati cu certificatul de grefa la sectia de politie, aveati permisul in buzunar cel putin pana la hotararea judecatoreasca.
Incercati sa depuneti certificat de grefa din care rezulta solutia.

Alte discuții în legătură

Motivarea sentintei- in cat timp de la ultimul termen? macmillan macmillan Exista vreun termen privind motivarea sentintei? In 22 iulie a fost ultimul termen iar de atunci nu am primit nici o instiintare iar pe site apare doar ... (vezi toată discuția)
Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)