avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

ce sanse am eu sa shimb un termen de judecata? Mentionez ca primul termen a fost dat pe 4.11.2011 iar acum cred ca sotia mea a facut cerere si sa schimbat pe 10.12.2010. Am primit acasa citatie pt. aprobarea schimbari termenului. Eu nu vreau pt.ca vreau sa ma impac cu ea. Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:05, 20 Decembrie 2010
Daca nu sunteti pe pozitia de reclamant in acest proces, nu va prezentati la termenul din decembrie. Daca insa, aveti aceasta calitate procesuala, va veti prezenta si daca partea parata nu se prezinta, veti primi un nou termen. pana la acest al doilea termen va clarificati intentiile fata de situatia consoartei :O
Adica pozitia de pasivitate a paratului intr-un proces pe care nu-l doreste este recomandabila?
Cum sa nu se prezinte?
Pai daca nu se prezinta si procedura este completa , sotia care este reclamanta propune probe si divortul merge inainte.
Formulati la primul termen pentru angajarea unui aparator si pana la urmatorul mai discutati cu sotia.
Puteti solicita de asemenea suspendarea cauzei la cererea ambelor parti, desigur daca va convingeti sotia.
am fost la primul termen pt cererea de preschimbare data,cerere pe care a facuto sotia mea,si am spus ca nu sunt de acord cu schimbarea datei,din partea sotiei nu a fost nimeni,instanta a spus ca ramane in pronuntare. Intrebarea mea este, ce inseamna asta? ramane primul termen sau instanta hotaraste alt termen?
Instanta poate admite cererea de preschimbare a termenului sau o poate respinge.
Daca respinge cererea , termenul va ramane acelasi.
Daca admite cererea , instanta va fixa un alt termen , iar partile vor fi citate pentru noul termen de judecata.
Verificati modul in care s-a pronuntat instanta.;)
eu ca parat pot vedea dosaru inaintat de sotia mea la judecatorie? Daca se poate,as dori sa tiu in ce conditi?

Alte discuții în legătură

Procedura de citare oltul oltul daca nu am fost prezent in ultimul termen (penal) dar am avut avocat angajat si ea a fost prezenta,nu am primit citatie....pot sa zic ca am termen in ... (vezi toată discuția)
Prezenta partilor intr-un proces. planoristul planoristul Accident rutier cu victima decedata. Inculpatul nu se prezinta la termene fiind reprezentat de fiecare data de avocat desi este acuzat de ucidere din culpa ... (vezi toată discuția)
Prezenta la sedinte a inculpatului, in procesul penal tija tija Buna ziua, Am un proces penal pe rol, suntem in faza cercetarii judecatoresti, iar in urma cu 3 luni instanta a dispus ca nu mai suntem obligati sa ne ... (vezi toată discuția)