avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INVOIRE PLATITA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INVOIRE PLATITA

Sunt politist si as vrea sa-mi iau o invoire platita(15zile) pentru efectuarea unor cursuri in strainatete,am dreptul conform Codului Muncii,si la cate ziele?(Stiu ca exista H.G. 1578/2002 prin care se acorda maxim 5 zile)
Cel mai recent răspuns: ContSters178725 , utilizator 09:59, 1 Decembrie 2010
Codul Muncii spune urmatoarele:
Art. 149. - (1) Salariaţii au dreptul să beneficieze, la cerere, de concedii pentru formare profesională.
(2) Concediile pentru formare profesională se pot acorda cu sau fără plată.
Art. 150. - (1) Concediile fără plată pentru formare profesională se acordă la solicitarea salariatului, pe perioada formării profesionale pe care salariatul o urmează din iniţiativa sa.
(2) Angajatorul poate respinge solicitarea salariatului numai cu acordul sindicatului sau, după caz, cu acordul reprezentanţilor salariaţilor şi numai dacă absenţa salariatului ar prejudicia grav desfăşurarea activităţii.
Art. 151. - (1) Cererea de concediu fără plată pentru formare profesională trebuie să fie înaintată angajatorului cu cel puţin o lună înainte de efectuarea acestuia şi trebuie să precizeze data de începere a stagiului de formare profesională, domeniul şi durata acestuia, precum şi denumirea instituţiei de formare profesională.
Art. 152. - (1) În cazul în care angajatorul nu şi-a respectat obligaţia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesională în condiţiile prevăzute de lege, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesională, plătit de angajator, de până la 10 zile lucrătoare sau de până la 80 de ore.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) indemnizaţia de concediu va fi stabilită conform art. 145.
(3) Perioada în care salariatul beneficiază de concediul plătit prevăzut la alin. (1) se stabileşte de comun acord cu angajatorul. Cererea de concediu plătit pentru formare profesională va fi înaintată angajatorului în condiţiile prevăzute la art. 151 alin. (1).
Art. 153. - Durata concediului pentru formare profesională nu poate fi dedusă din durata concediului de odihnă anual şi este asimilată unei perioade de muncă efectivă în ceea ce priveşte drepturile cuvenite salariatului, altele decât salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii AAURICA AAURICA concediu de studii este platit ? (vezi toată discuția)
Concediu de studiu cristina27 cristina27 buna ziua..sunt studenta la litere idd anul IV si lucrez de aproximativ 2ani intr- o firma privata si voiam sa stiu daca firma este obligata cumva sa imi ... (vezi toată discuția)
Zilele libere pentru examene alejandra alejandra sunt angajata intr-o sectie de confectii textile si urmez in paralel si cursurile unei facultati.vreau sa stiu daca acestia sunt obligati prin lege sa acorde ... (vezi toată discuția)