avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa neplatita Admin Financi - executare silita
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa neplatita Admin Financi - executare silita

Speta unui client :
Face o cursa Bucuresti - Viena cu autocarul.
In autocar la un control in Budapesta, i se descopera sub scaun un nr X de baxuri de tigari.
I se intocmeste dosar penal, este condamnat la plata unei amenzi si ii sunt confiscate tigarile neputand face: 1. dovada de provenienta; 2. pt neplata ccizelor datorate sttaului maghiar.
Omul plateste amenda penala, plateste contraventia vamala pentru nedeclararea tigarilor si pleaca in ...drumul lui.
La circa 2 ani ii vine la Administratia financiara de sector, in Romania, o instiintare ca are de platit echivalent a 30.000 euro pentru o taxa impusa conform statului maghiar.
In plus i se comunica intocmirea unui dosar de executare silita, comunicandu-se perioada obligatorie de plata.
La cererea noastra, ni se prezinta actele in baza careia se incepe executarea si ni se inmaneaza cateva acte IN LIMBA MAGHIARA, acte ce nu poarta decat niste stampile de legalizare ale sttaului maghiar,
Traducem NOI aceste acte si aflam ca suma reprezinta accizele neachitate + penalittai de intarziere pentru tigarile CONFISCATE.
Probleme:
1. din moment ce tigarile au fost confiscate, accizele de ce se mai platesc ??
2. nu ar fi trebuit sa existe o cerere expresa a statului maghiar catre statul roman de punere in executare silita a sumei respectiove, cerere care sa aibe atasata actele doveditoare ??
3. aceste acte doveditoare nu trebuiau incuviintate de catre instanta de executare ori macar supralegalizate si traduse in limba romana ??

Cel mai recent răspuns: Andrei Koszti , Avocat 09:18, 1 Februarie 2011
din moment ce tigarile au fost confiscate, accizele de ce se mai platesc ??
1. vedeti ce prevede legislatia fiscala a Ungariei.
2 faceti contestatie si sa hotarasca instanta, deoarece cu cei de la finante nu o scoateti la capat. Ei cer contribuabililor, ca orice document sa fie tradus in limba romana, dar nu si invers.
a se vedea Codul de Procedura Fiscala(O.G.nr.92/2003), in special dispozitiile art.179 si urmatoarele.
bafta!
Pai nu de contestatie ma cramponez...ci de cuprinsul acestuia :D .. Temeinicie !
Cat priveste art 179 a fost declarata neconstitutionala (dec 176/2004)..
nu stiu ce program de legislatie folosesti, dar sigur este depasit. art. 179 Cod Procedura Fiscala din varianta actualizata nu a fost declarat ca fiind neconstitutional. pe bune:">
si, apropo, eu n-am facut decat sati dau un indiciu unde sa cauti raspunsul la ultimele tale 2 intrebari. nu stiu daca am inteles bine, dar sper ca nu vrei sa-ti faca altcineva contestatia.:-/

Alte discuții în legătură

Amenda penala neplatita=inchisoare? giulya_04 giulya_04 Buna ziua! Am urmatorul caz pentru care rog cateva opinii specializate: o persoana a primit o amenda pentru trafic de tigari la vama cu Ungaria in luna ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal contraventie accize Razvan Ferentz - Cabinet Individual de Avocat Razvan Ferentz - Cabinet Individual de Avocat Buna ziua. Intrebarea mea este legata de eventuala obligativitate a aplicarii art. 220 alin. 2 lit b din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, in ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva unui proces verbal emis de autoritatea vamala Sorin_12003 Sorin_12003 Buna ziua. Problema mea este urmatoare si va rog sa ma ajutati cu ceva informatii folositoare. Sunt Persoana fizica, Nu sunt inregistrat ca Persoana ... (vezi toată discuția)