am inteles ca in actul de imprumut incheiat la notar a pus ca in termen de 3 ani sa ii intoarca banii...si ptr ca batrinu a spus ca ii lasa apartamentul ...batrinu nu a mai intors banii ca nu avea de unde ...ea la intretinut pina la moarte ...ea la ingropat...ea pomeni.....Deci ...acest act prin care ia dat banii are valoare sau nu?...in ce conditii isi poate pierde valabilitatea...?
Este diferenta majora intre a spus ca ii lasa apartamentul si un drept legal de mostenire pe care il poate ridica orice persoana cu drept legal la succesiune
buna ziua.
frumos mod de a va exprima aveti !! am citit de doua ori pana am dedus ce vreti de fapt sa spuneti !!
acel act de imprumut in ce an a fost incheiat ?? daca au trecut mai mult de trei ani si persoana imprumutata nu a restituit suma de bani primita, nu se mai poate face nimic.
daca insa nu s-a prescris datoria, cel care a imprumutat suma de bani se poate indrepta impotriva mostenitorilor debitorului, in vederea recuperarii creantei.
dar doar daca acestia vor accepta succesiunea dupa defunct.
daca au trecut 6 ani de la data intocmirii actului, nu-i mai puteti recupera.
eu asa vad rezolvarea problemei dvs : sa va intelegeti financiar cu sora care-si vrea partea, sa incheiati un act notarial pt suma de bani, apoi toate cele 3 surori sa renunte la succesiune
in caz de neintelegere, toate accepta succesiunea, cele 2 surori cu care va intelegeti va vand partea lor, iar cu cea de-a 3-a sora ajungeti in instanta pt partaj
Mesaj reeditat
@ roxanagina
Data post: Miercuri, 1 Decembrie 2010, 13:54
Subiect: pentru ROXANEL
ROXANEL...multumesc mult de tot ptr raspunsuri...am reusit sa inteleg tot ce trebuie ..ca sa pot explica prietenei mele cum sa se descurce ...cu surorile...sanatate si numai bine....SARBATORI FERICITE