avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de imprumut prin notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de imprumut prin notariat

Prietena mea a dat tatalui ei o suma de bani ptr achitarea apartamentului tatalui.A facut act la notar prin care tata se obliga sa intoarca banii imprumutati...intrucit mai are 3 surori si totul sa fie clar.Tatal nu a intors banii datorati intrucit a comvenit verbal cu aceasta sa ii lase ei apartamentu.In baza intelegerii ea s-a ocupat de ingrijirea lui cu tot ce trebe .Acum a murit tatal...doua dintre surori nu au pretentie ca stiu ca a dat bani tatalui ptr apartament si ca l-a ingrijit...insa cea de-a treia sora desii stie...situatia...totusi vrea drept la apartament.mentionez ca prietena mea este infiata ...apoi dupa ani de zile..s-au nascut si cele 3 surori.ce sanse are sa ii ramina ei apartamentul asa cum a comvenit cu tatal....?...iar daca se ajunge la impartirea apartamentului....cum sa procedeze sa recupereze banii dati imprumut tatalui la valoarea de acuma?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:22, 1 Decembrie 2010
poate va intelegeti cu sora dvs s-o despagubiti pt partea ei, apoi toate 3 sa renunte la mostenire si ramaneti unica
cred ca s-ar putea rezolva in instanta. aveti martori, adica surorile....vorbiti cu un avocat!
Da,este mai mult decat necesar sa consultati un avocat pentru analizarea problemei.
Daca va obtine dreptul la banii imprumutati s-ar putea rezolva problema.
In rest,nu veti rezolva nimic deoarece nu aveti act.
in privinta banilor si sanselor de recuperare a lor, trebuie sa va vada un avocat actul incheiat la notar, sub ce forma i-ati dat banii, daca ati convenit cu tata sa ii inapoieze la o data anume
buna ziua.
este vorba de 4 descendenti . daca doua dintre surori sunt de acord ca fiica care a imprumutat bani tatalui ei sa ramana cu imobilul respectiv , at. ele pot sa accepte succesiunea si apoi sa doneze cota lor parte din imobil, surorii lor .
apoi, sora in cauza avand cea mai mare parte din imobil , poate cere iesirea din indiviziune .
va trebui sa plateasca o sulta surorii care nu este de acord sa-i ramana ei imobilul .
daca cele doua surori ar renunta, cotele lor la care renunta vor profita deopotriva celorlalte doua surori, intrucat renuntarea nu se face in favorem , ci profita succesorilor care accepta succesiunea, in mod egal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de imprumut prin notariat roxanagina roxanagina am inteles ca in actul de imprumut incheiat la notar a pus ca in termen de 3 ani sa ii intoarca banii...si ptr ca batrinu a spus ca ii lasa apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Reziliere sau anulare contract de vanzare-cumparare cu drept de abitatie viagera chitaila chitaila In 2008, mama - vaduva, mi-a vandut mie si sotului meu, prin contract de vanzare-cumparare cu drept de abitatie viagera, cota de 5/8 din apartament. Restul de ... (vezi toată discuția)