avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere sau anulare contract de vanzare-cumparare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere sau anulare contract de vanzare-cumparare cu drept de abitatie viagera

In 2008, mama - vaduva, mi-a vandut mie si sotului meu, prin contract de vanzare-cumparare cu drept de abitatie viagera, cota de 5/8 din apartament. Restul de 3/8 erau ale mele din succesiunea dupa tata (1/8), din renuntare din partea fratelui (1/8) si neacceptare a succesiunii surorii mele (1/8). S-a stabilit si un pret, trecut in contract, si care s-a platit la momentul respectiv, o parte mamei si o parte surorii mele ca despagubire pentru partea ei din apartament. Alte clauze nu sunt. Sora mea a fost martora. Mama si-a platit cheltuielile de intretinere. Am ingrijit-o pe mama in anii acestia, impreuna cu sotul meu am facut investitii in apartament. Acum mama are probleme mai mari de sanatate si datorita faptului ca eu am copil mic si sora mea e pensionara si are mai mult timp, ea s-a ocupat mai mult de mama in ultimul timp. De anul trecut, sotul meu a divortat de mine, dar inca nu am facut partajul. Apartamentul este pe numele amandurora. Acum mamei ii e frica ca el o va scoate din casa daca face partajul si daca doreste sa isi recupereze cheltuielile facute in apartament. Sora mea spune acum ca pentru cat se ocupa de mama, banii incasati atunci au fost prea putini fata de cat valoreaza apartamentul, ca a fost inselata, desi atunci am facut o conventie in scris in momentul in care i-am dat banii si a fost foarte multumita atunci. Mama a spus ca doreste sa renunte la acest contract si sa ii dea si surorii mele o parte din apartament, dar sa imi ramana si mie din el, deoarece asta a fost dorinta tatalui meu, ca eu sa raman in apartament. Eu si sotul meu nu am locuit niciodata acolo, a locuit doar mama singura. Ce poate face mama in situatia actuala, se poate razgandi? Sora mea poate ataca actul? Care poate fi situatia mea cu fostul sot? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Bună seara. mama mea dorește sa facă succesiunea după tatăl ... Adrianaaaaaa Adrianaaaaaa Bună seara. Mama mea dorește sa facă succesiunea după tatăl meu, iar partea lui dintr-o casa, sa fie împărtita la copii, respectiv mie și surorii mele. ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)