avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie In Ro Cu Masina Inregistrata in UE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie In Ro Cu Masina Inregistrata in UE

Salutare la toata lumea!
Am o intrebare careia nu ii gasesc raspuns: am urmat cursurile unui doctorat si am locuit timp de 3 ani intr-o tara din UE. Acum 2 ani si jumatate mi-am cumparat o masina, la mana a doua, am inregistrat-o inca de la cumparare pe numele meu si nu am avut niciodata vre-o problema cu actele, platind la timp toate taxele si impozitele tarii respective.
Problema e urmatoarea: ma intorc in Romania cu masina si as vrea sa stiu daca:
- e nevoie ca actele masinii sa fie traduse in limba romana? si,
- cum va trebui sa procedez pentru a inmatricula pe numele meu in Romania (ce acte imi trebuie?)
- daca nu voi putea sa o inmatriculez in Romania, cat timp am voie sa circul cu ea in Romania?
Astept un raspuns conform legii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 25 Martie 2008
Ce an de fabricatie?
Anul de Fabricatie e Iulie 1994.
Vindeti-o si luati una mai noua
Dragut raspuns...ce sa zic!?
Cine ti-a acordat tie acel rating de 9.77? :-/...poate tu singur-asta ar fi explicatia!
dana_petrescu a scris:

... ma intorc in Romania cu masina si as vrea sa stiu daca:
- e nevoie ca actele masinii sa fie traduse in limba romana? si,
- cum va trebui sa procedez pentru a inmatricula pe numele meu in Romania (ce acte imi trebuie?)
- daca nu voi putea sa o inmatriculez in Romania, cat timp am voie sa circul cu ea in Romania?
Astept un raspuns conform legii.
Va multumesc!

Avem mai multe probleme: aveti masina cumparata din UE unde ati achitat taxele la zi si veniti acasa. OK, ramaneti definitiv? Aveti in intentie sa va reintoarceti acolo? Vreti doar sa treceti masina pe acte de RO?

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto din sua??? ajutor!! ContSters56628 ContSters56628 Am adus recent o masina din SUA si vreau sa o inmatriculez in Romania. Sunt proprietarul ei, sunt cetatean american SI roman, am doniciliul in SUA sirezidenta ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism daniel_b daniel_b un roman a adus o masina din Italia iar eu am cumparat-o de la acesta ! daca nu mai am factura dintre italian si romanul de la care am cumparat masina si ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism adus din germania jacquelline jacquelline Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: in vederea inmatricularii unui autoturism adus dintr-o tara UE (Germania), trebuie sa obtin de la ... (vezi toată discuția)