avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie In Ro Cu Masina Inregistrata in UE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie In Ro Cu Masina Inregistrata in UE

Salutare la toata lumea!
Am o intrebare careia nu ii gasesc raspuns: am urmat cursurile unui doctorat si am locuit timp de 3 ani intr-o tara din UE. Acum 2 ani si jumatate mi-am cumparat o masina, la mana a doua, am inregistrat-o inca de la cumparare pe numele meu si nu am avut niciodata vre-o problema cu actele, platind la timp toate taxele si impozitele tarii respective.
Problema e urmatoarea: ma intorc in Romania cu masina si as vrea sa stiu daca:
- e nevoie ca actele masinii sa fie traduse in limba romana? si,
- cum va trebui sa procedez pentru a inmatricula pe numele meu in Romania (ce acte imi trebuie?)
- daca nu voi putea sa o inmatriculez in Romania, cat timp am voie sa circul cu ea in Romania?
Astept un raspuns conform legii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 25 Martie 2008
Inmatricularea poate fi de mai multe feluri si anume:
- definitiva - care se poate face persoanelor fizice si juridice Romane care isi au sediu (domiciliul) definitiv in Romania,
- temporara - care se face persoanelor fizice si juridice rezidente in Romania (cu viza de rezidenta sau sedere temporara in tara, precum si reprezentantelor firmelor straine in Romania) si care este valabila numai in perioada rezidentei, expirarea acesteia implicind automat si o noua inmatriculare. In aceasta categorie sint incluse si achizitiile de vehicule din import in sistem de leasing extern pentru care se intocmesc documente vamale temporare.
- provizorie - care se face pe o perioada scurta de timp (30 zile), pentru a avea timpul necesar intocmirii tuturor formalitatilor legale privind inmatricularea. Aceasta nu se prelungeste si nu se acorda decit o singura data la schimbarea proprietarului, expirarea ducind la interdictia circulatiei pe drumurile publice pina la definitivarea uneia din modalitatile de inmatriculare precedente.

1. Intocmirea formalitatilor vamale de import.
2. Obtinerea cartii de identitate cu elementele de secretizare aplicate (folie scotch cu holograma RAR).
3. Completarea si obtinerea vizei Administratiei Financiare pe fisa de inmatriculare.
4. Prezentati-va la sediul Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei cu urmatoarele acte:
- Carte de identitate cu folia de secretizare aplicata,
- Fisa de inmatriculare auto cu viza administratiei financiare,
- Copie legalizata dupa factura de cumparare, (numai daca provine din strainatate), (copie legalizata contract leasing din care sa reiasa datele de identificare a vehiculului si copie simpla factura proforma), (sau contract de vinzare cumparare original, toate cele trei pagini),
- Copie legalizata si o copie simpla D.V.I.,
- Originalul si copie simpla anexa de verificare tehnica a vehiculului eliberata de RAR,
- Copie asigurare prin efectul legii (deoarece originalul trebuie sa ramana la utilizatorul masinii-sofer),
- Chitanta de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare,
- Chitanta de plata a taxei de inmatriculare,
Daca doriti vreun numar/numere preferential mai intai trebuiesc rezervate numerele preferentiale apoi va prezentati pentru inmatriculare.
Politistul de la ghiseul de inmatriculari va va preciza cand sa ridicati actele si numerele.
Pentru ridicarea actelor va este necesara buletinul de identitate al Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto din sua??? ajutor!! ContSters56628 ContSters56628 Am adus recent o masina din SUA si vreau sa o inmatriculez in Romania. Sunt proprietarul ei, sunt cetatean american SI roman, am doniciliul in SUA sirezidenta ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism daniel_b daniel_b un roman a adus o masina din Italia iar eu am cumparat-o de la acesta ! daca nu mai am factura dintre italian si romanul de la care am cumparat masina si ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism adus din germania jacquelline jacquelline Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: in vederea inmatricularii unui autoturism adus dintr-o tara UE (Germania), trebuie sa obtin de la ... (vezi toată discuția)