avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare contract de imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

Executare contract de imprumut

Buna ziua.
Intrebarea mea este cum pot sa-mi recuperez banii de la o persoana fizica careia i-am imprumutat o suma de bani cu contract de imprumut autentificat de notar, mentionez ca in contract se stipuleaza ca este titlu executoriu.
Problema e ca individul in cauza nu are nimic... singura sursa de venit este o clauza de neconcurenta de la firma de la care a fost dat afara(aceasta suma de bani se poate lua toata sau doar 30%?)
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 01:20, 11 Decembrie 2010
orice venit de natura salariala este executabil silit doar in proportie de 1/3 (daca nu mai are si alte popriri). daca nu are alte venituri / bunuri, atunci nu veti putea recupera imprumutul.

as urgenta executarea silita a veniturilor pe care le obtine de la firma respectiva. contactati un executor judecatoresc.
In situatia in care persoana fizica ,din precizarile dvs este insolvabila,situatia este delicata
Initial,incercati notificarea cu termen concret,in interiorul caruia respectivul sa va restituie imprumutul
In caz de nesolutionare,ramane varianta instantei de judecata
Buna ziua !
Chiar si in masura in care ati imprumutat legal acea persoana , cred ca afost si putina neglijenta din partea dvs. , in sensul ca nu v-ati asigurat de existenta posibilitatii returnarii banilor sau existentei unor bunuri care sa acopere valoarea imprumutului .
In conditiile date , veti incepe procedurile de executare silita iar in conditiile date se vor propri veniturile acestuia pana la limita 1/3 venituri net , iar daca suma e mica raportata la suma imprumutata , veti astepta mult si bine #-o .
Contractul de imrumut se poate vinde legal?
Rojin a scris:

Contractul de imrumut se poate vinde legal?


Da , prin cesiune de creanta .

Alte discuții în legătură

Model notificare cesiune de creanta cerveza123 cerveza123 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de notificare cesiune de creanta? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Notificare poprire vs contract de cesiune creanță anterior acceptat ContSters162505 ContSters162505 Firma X a acceptat în calitate de debitor cedat prin contractul de cesiune de creanță să plătească datoria pe care o avea către firma Y = cedent, firmei ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)