Buna ziua.
Intrebarea mea este cum pot sa-mi recuperez banii de la o persoana fizica careia i-am imprumutat o suma de bani cu contract de imprumut autentificat de notar, mentionez ca in contract se stipuleaza ca este titlu executoriu.
Problema e ca individul in cauza nu are nimic... singura sursa de venit este o clauza de neconcurenta de la firma de la care a fost dat afara(aceasta suma de bani se poate lua toata sau doar 30%?)
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc.
orice venit de natura salariala este executabil silit doar in proportie de 1/3 (daca nu mai are si alte popriri). daca nu are alte venituri / bunuri, atunci nu veti putea recupera imprumutul.
as urgenta executarea silita a veniturilor pe care le obtine de la firma respectiva. contactati un executor judecatoresc.
In situatia in care persoana fizica ,din precizarile dvs este insolvabila,situatia este delicata
Initial,incercati notificarea cu termen concret,in interiorul caruia respectivul sa va restituie imprumutul
In caz de nesolutionare,ramane varianta instantei de judecata
Buna ziua !
Chiar si in masura in care ati imprumutat legal acea persoana , cred ca afost si putina neglijenta din partea dvs. , in sensul ca nu v-ati asigurat de existenta posibilitatii returnarii banilor sau existentei unor bunuri care sa acopere valoarea imprumutului .
In conditiile date , veti incepe procedurile de executare silita iar in conditiile date se vor propri veniturile acestuia pana la limita 1/3 venituri net , iar daca suma e mica raportata la suma imprumutata , veti astepta mult si bine #-o .