avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare contract de imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

Executare contract de imprumut

Buna ziua.
Intrebarea mea este cum pot sa-mi recuperez banii de la o persoana fizica careia i-am imprumutat o suma de bani cu contract de imprumut autentificat de notar, mentionez ca in contract se stipuleaza ca este titlu executoriu.
Problema e ca individul in cauza nu are nimic... singura sursa de venit este o clauza de neconcurenta de la firma de la care a fost dat afara(aceasta suma de bani se poate lua toata sau doar 30%?)
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 01:20, 11 Decembrie 2010
Dar imprumutatul trebuie sa fie de accord sau nu?
Pentru încheierea valabilă a contractului este necesar doar consimţământul părţilor, adică a cedentului şi a cesionarului. În actuala reglementare, debitorul cedat ("imprumutatul" cum ii spuneti dvs. ) având calitatea de terţ faţă de acest contract, pentru validitatea cesiunii nu se cere consimţământul acestuia .
Iar daca faceti asta este absolut necesar sa faceti o notificare a cesiunii de creanta catre imprumutat prin care i se aduce la cunostinta faptul ca s-a schimbat creditorul.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model notificare cesiune de creanta cerveza123 cerveza123 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de notificare cesiune de creanta? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Notificare poprire vs contract de cesiune creanță anterior acceptat ContSters162505 ContSters162505 Firma X a acceptat în calitate de debitor cedat prin contractul de cesiune de creanță să plătească datoria pe care o avea către firma Y = cedent, firmei ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)