avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recodificare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recodificare

Buna ziua.
Am nevoie de punctul de vedere al unui avocat, intrucat eu nu lucrez in domeniul juridic.
Speta este urmatoarea: SRL cu asociati - rezident si nerezident -, se rescrie actul constitutiv cu noile CAEN-uri in baza Hotararii A.G.A.. Actele se intocmesc sub semnatura privata.
Intrebarea mea este: Este necesara autentificarea documentelor ca urmare a faptului ca un asociat este strain sau este suficienta semnatura privata?
Mentionez ca documentele se refera strict la recodificare si nu cuprind alte mentiuni legate de parti sociale si altele asemenea.
Va multumesc anticipat.
Numai bine
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:28, 5 Martie 2008
Nu e necesara autentificarea nici daca ar fi prezenti ambii asociati. Actele se pot face si sub semnatura privata, adica redactate de asociati. E obligatorie semnatura ambilor asociati. Daca nu e, asta e, dar tr semnate de ambii.
E suficienta semnatura privata.
Actul constitutiv in varianta actualizata poate fi semnat si de o singura persoana daca acesta persoana a fost desemnata prin hotararea adunarii asociatilor.


Offtopic:
@sabinisa: a redacta si a semna sunt doua lucruri diferite.
Asta e numai o mostra ca sa-ti arat ce-ar insemna sa vanez greseli. Ma opresc insa aici.
Sa fiu mai explicita. Indiferent de actele ce tr facute, acestea pot fi si sub semnatura privata.
Autentificarea unui act pt reg comertului nu tine de cetatenia asociatilor sau administratorilor, ci de felul capitalului. Asta doar in cazul constituirii unei societati sau majorarii/diminuarii capitalului social.
Va multumesc pt. raspunsuri.
Numai bine.
Pt Romascanu: Nu am putea sa sa facem productiv? Nu te considera in sala de judecata. Nu castigi nimic daca tot contrazici. Daca doresti sa AJUTI pe cineva, atunci fa-o. Lasa " intepaturile".Ar fi pacat.

Alte discuții în legătură

Intrebare despre actul constitutiv al societãþii robertsega32 robertsega32 Buna ziua, Pentru infiintarea unei societăţi, actul constitutiv poate fi întocmit sub semnătură privată? În cazul despre care vorbesc, asociatul ... (vezi toată discuția)
Recodificare+preelungire mandat Monicul Monicul Va rog sa-mi dati un sfat pentru urmatoarea situatie. Recodificare caen si prelungirea mandatului administratorului. Ce documente trebuie? Aga cu ... (vezi toată discuția)
Recodificare gratuita fara rescrierea actului constitutiv ? agnes1999 agnes1999 Firma a fost infiintata prin act constitutiv in 1999. Nu s-a facut prima recodificare (actuala din 2003). In prezent ORC refuza sa faca recodificarea gratuit ... (vezi toată discuția)