avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperarea a 15% din indemnizatia pentru mame - ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperarea a 15% din indemnizatia pentru mame - actiune in instanta

As dori sa deschid o actiune in instanta impotriva Ministerului Muncii si Protectiei Sociale pentru a primi retroactiv cei 15% taiati din indemnizatia pentru mame si desigur voi cere si dobanzi penalizatoare pentru fiecare zi in care am fost prejudiciata de acesti bani.
Doresc sa ma folosesc de principiul neretroactivitatii legilor, eu primind aceasta indemnizatie cu data de 7.iunie.2010.
Va rog sa-mi spuneti daca a castigat vreo mama in instanta acesti bani, si sa-mi indicati speta, de asemenea sa-mi spuneti parerea dvs, in ce masura as putea castiga, si daca pot folosi dreptul european (UE) in aceasta speta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: simionm , utilizator 10:48, 4 Decembrie 2010
Aveti o discutie aici www.avocatnet.ro/content/for...

Teoretic nu aveti sanse. Cu toate acestea, daca gasiti un judecator ca la Valcea care sa ignore legea cu masurile de austeritate, puteti avea castig de cauza in prima instanta, dar sansele sunt foarte mici sa ramana lucrurile asa.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
eumarian, utilizator
Dar totusi faptul ca eram deja in derularea acelei indemnizatii cu 85%, si deci am incheiat niste contracte, niste documente cu Ministerul Muncii, in care era stimulat CLAR cuantumul de 85%, nu inseamna nimic???
Un contract poate fi modificat chiar asa, unilateral de o parte???? Cred ca nu!!!!!
Principiul neretroactivitatii legii mai opereaza sper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nimeni nu doreste sa ia apararea statului, dar nu este adevarat ca aveti un contract cu Ministerul Muncii, neexistand contraprestatia dumneavoastra. Se considera ca indemnizatia este cu titlul de ajutor social, care nefiind garantat de Constitutie precum pensiile, se poate redimensiona dupa posibilitatile bugetare.

Contactati un avocat si multa bafta!
Domnule, nu doresc sa jefuiesc pe nimeni. Am 41 de ani, sunt la primul meu copil, si sunt angajata de la 18 ani. Oare de la 18 si pana la 41 de anu, nu am contraprestat suficient???
De ce acum cand am si eu nevoie sa fiu ajutata in contul CAS-urilor platite timp de 23 de ani sa ma ocup de cresterea copilului mic, Ministerul Muncii modifica contractul meu cu acesta unilateral, adica asa cum il taie capul??????
Poate ne spuneti dvs unde este prevazuta obligatia aceasta in detrimentul statului ? ... legea data nu este retroactiva ... legea s-a aplicat de la data intrarii ei in vigoare ... guvernul poate stabili oricand cuantumul acestei indemnizatii.

Salariile bugetariilor si cuantumul oricarui ajutor social sunt stabilite prin acte normative, care pot fi modificate oricand .... pe aceasta se bazeaza actualul Guvern.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc-principiul contributivitatii saccontala saccontala buna ziua, in legatura cu masura care urmeaza sa fie luata de Guvern privitor la indemnizatia pentru cresterea copilului (o suma fixa in loc de 85%), in cazul ... (vezi toată discuția)
In caz de reducere indemniz. crestere copil gloria v. gloria v. Daca vor lua masura de a reduce indemniz. crestere copil de 85%, ii pot da in judecata cu sanse de castig ? In baza carei legi ? Beneficiez deja de aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu de indemnizatie al cpilului buzz buzz daca am contract de munca pe 4 ore mai beneficiez de cei 6oo ron primiti pt cic sau beneficiez de mai putin?MULTUMESC=D> (vezi toată discuția)