avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie CCC-principiul contributivitatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie CCC-principiul contributivitatii

buna ziua,
in legatura cu masura care urmeaza sa fie luata de Guvern privitor la indemnizatia pentru cresterea copilului (o suma fixa in loc de 85%), in cazul unei actionari in justitie se poate invoca principiul contributivitatii? Nu mi se pare corect ca toate mamicile sa beneficieze de acelasi cuantum valoric atata timp cat salariile lor si implicit contributiile obligatorii sunt diferite. do=in experienta dvs ce sanse de castig ar avea o asemenea actiune?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:45, 12 Mai 2010
Daca se va aplica reducerea si pentru indemnizatiile deja in plata atumci puteti sa va bazati actiune pe principiul neretroactivitatii si cel al drepturilor cistigate, daca este vorba de o indemnizatie in viitor puteti sa invocati acest principiu, insa trebuie sesizata Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea unui asemenea act normativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scade indemnizatia pentru cresterea copilului de pana la 2 ani!? ancaalina ancaalina Azi a aparut pe site-ul money.ro aceasta stire, stiti ceva???? acolo scrie ca toate femeile vor avea 600 ron .este normal,au voie sa revina la indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Legea privind reducerea perioadei de ccc kati38 kati38 legea care se va da pt reducere crestere copil...este pt mamele care vor ramane de la 1 ianuarie sau si pt cele care sunt in crestere copil? (vezi toată discuția)
Judecata in curs negut negut Am un proces in care m-am legat de legea 19/2001,.Acum se va judeca dupa legea noua a pensiilor?sau dupa legile aflate in vigoare la deschiderea ... (vezi toată discuția)